2017-01-17 23:39

SOCIAL


Ministerul Sănătăţii va aloca 5 milioane de lei pentru lapte praf

 |  17:19
Ministerul Sănătăţii va aloca 5 milioane de lei pentru lapte praf
Direcţiilede sănătate publică vor primi, în perioada următoarea, fonduri pentru a demaraachiziţia de lapte praf la nivel local, Ministerul Sănătăţii (MS) alocând înacest sens 5 milioane de lei.

În acest an,s-a hotărât ca produsul să fie distribuit numai pe criterii medicale, pentrucopiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, ale căror mame prezintăcontraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie,septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală saucardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV,tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie),informează MS.

Prescrierealaptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de cătremedicul de familie, se mai arată în comunicatul MS. La sfârşitul anului 2010, la nivel naţional, exista un stoc de 200.000 de kilogramede lapte praf, cantitate suficientă pentru o perioadă medie de cel puţin 4luni. Până la demararea noilor achiziţii, Ministerul Sănătăţii va redistribuicantităţile excedentare de lapte praf de la nivelul unor direcţii de sănătatepublică la cele care au epuizat stocurile, au mai precizat reprezentanţiiMinisterului Sănătăţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image