2018-09-26 12:36


Ministrul Apărării susţine că România nu va trimite în 2016 mai mulţi militari în Afganistan

 |  14:35
Ministrul Apărării susţine că România nu va trimite în 2016 mai mulţi militari în Afganistan

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat, vineri, că România nu va trimite în 2016 mai mulţi militari în Afganistan faţă de acest an.

Mihnea Motoc a precizat că ”este foarte probabil că angajamentul României în Afganistan, în cadrul misiunii Resolute Support, va trebui să rămână la un nivel comparabil celui din 2015”.

”Misiunea, care este o misiune de asistare, de consiliere, de pregătire a forţelor afgane, atât a forţelor armate, cât şi a forţelor de securitate, nevoile acestea vor rămâne considerabile şi în 2016", a afirmat Mihnea Motoc.

Chestionat care este explicaţia suplimentării numărului forţelor puse la dispoziţie, în anul 2016, de către Ministerul Apărării Naţionale, pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului naţional, ministrul Apărării a spus că "nu este un număr în plus, ci un număr apropiat".

"Variaţiile nu reprezintă mutaţii determinate de misiuni sau operaţii noi. Este vorba doar despre o ajustare a rotaţiei. Avem în vedere aceleaşi misiuni şi operaţii în afara teritoriului", a completat ministrul Apărării, potrivit Mediafax. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-11

TAGURI: ministru, aparare, romania, nu, trimite, 2016, multi, militari, afganistan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...