2018-12-18 21:30


Ministrul Cadariu: Parcuri mai multe şi scăderea preţului la produsele sănătoase, în programele de sănătate

 |  08:14
Ministrul Cadariu: Parcuri mai multe şi scăderea preţului la produsele sănătoase, în programele de sănătate

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat, joi, că programele de promovare a sănătăţii ar trebui să cuprindă acţiuni precum creşterea numărului de parcuri, stabilirea zonelor fără fumat şi scăderea preţului la produsele sănătoase.

Patriciu Achimaş Cadariu a mai spus că programele de promovare a sănătăţii şi de prevenire a îmbolnăvirii se adresează factorilor sociali determinanţi ai sănătăţii, care influenţează comportamente de risc modificabile, transmite Mediafax.

Ca exemplu de strategii, ministrul Sănătăţii a arătat: creşterea numărului de parcuri, stabilirea zonelor în care să nu se fumeze şi scăderea preţului la produsele alimentare sănătoase.

"Comunităţile needucate prezintă o prevalenţă mai mare de afecţiuni cronice decât omoloagele lor din medii informate. Exemple de stări cronice includ boli de inimă, cancer, boli respiratorii cronice, accident vascular cerebral şi diabet. Accesul limitat la programele de promovare a sănătăţii şi de prevenire a bolilor şi la serviciile de asistenţă medicală contribuie la apariţia problemelor de sănătate", a afirmat ministrul Patriciu Achimaş Cadariu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-27

TAGURI: ministru, cadariu, parc, scade, pret, produse, sanatoase, program, sanatate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...