2018-11-19 07:41


Ministrul Comunicațiilor: Întreprindem măsuri pentru capitalizarea și listarea pe bursă a Poştei Române

 |  12:56
Ministrul Comunicațiilor: Întreprindem măsuri pentru capitalizarea și listarea pe bursă a Poştei Române

Ministrul Comunicațiilor, Delia Popescu, a declarat, joi, că Poșta Română trece printr-o perioadă dificilă, motiv pentru care se întreprind măsuri pentru capitalizarea și listarea pe bursă a companiei. Ministrul a ţinut să precizeze că este un proces de durată, în care sunt mai multe organisme implicate.

"Compania Națională Poșta Română trece printr-o perioadă dificilă, în sensul în care în momentul de față înregistrează o datorie istorică de peste 200 de milioane de lei. Greva de zilele trecute viza o mărire salarială. Acest conflict a fost gestionat de conducerea companiei și s-a finalizat prin acordarea unei creșteri de 80 de lei și majorarea valorii tichetului de masă, începând cu 1 ianuarie 2017. Planurile noastre sunt, în mod evident, de redresare a companiei, pentru că este o companie strategică pentru statul român. În momentul de față întreprindem măsuri pentru capitalizarea, respectiv ieșirea pe bursă a Companiei Naționale Poșta Română, dar este un proces de durată, în care sunt mai multe organisme implicate', a precizat Delia Popescu, potrivit Agerpres.

Referitor la dezvoltarea infrastructurii digitale în România, ministrul Comunicațiilor a spus că statul român trebuie să ia măsuri concrete privind salarizarea personalului din sectorul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC).

'Avem un potențial foarte bun în România. Ideea este să învățăm și să speculăm cum îl păstrăm în țară, iar aici avem, într-adevăr, o problemă în ceea ce înseamnă salarizarea personalului din sectorul TIC, unde noi, reprezentanții statului, trebuie să facem demersuri concrete în acest sens. Un prim pas pe care Ministerul Comunicațiilor îl face în acest sens este modificarea Ordinului comun prin care încercăm să scădem sau să eliminăm anumite bariere fiscale pentru persoanele care au activități de creație de calculator. Acesta este un mic pas în acest lung demers pe care statul român trebuie să-l facă. Trebuie să învățăm să ne atragem resursa umană specializată și în sectorul public. Din păcate, în ultimul timp, am eliminat-o și acum vedem reversul medaliei', a completat ministrul Comunicațiilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-03

TAGURI: ministru, comunicatii, intreprinde, masura, capitalizare, listare, bursa, posta, romana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...