2018-12-14 21:28


Ministrul de Interne: Autoritățile din Sibiu au acționat în grabă în cazul ursului împușcat

 |  12:58
Ministrul de Interne: Autoritățile din Sibiu au acționat în grabă în cazul ursului împușcat

Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a declarat, luni, că autoritățile din Sibiu au acționat "în grabă" în cazul ursului împușcat săptămâna trecută la Sibiu. Acesta a prezentat concluziile raportului Corpului de control al MAI, care urmează să-i fie prezentate și premierului Dacian Cioloş.

Raportul prevede că, în astfel de situații, ar trebui instituit "un comandament de urgență la nivel local", care să poată interveni pentru prinderea în viață a animalelor.

Dragoş Tudorache a precizat că la nivelul orașului Sibiu, o astfel de procedură pentru convocarea unui comandament de urgență nu a existat.

„Se reține o responsabilitate a celor care au gestionat din punct de vedere operațional și aici sunt cadre din Ministerul Afacerilor Interne, șeful Poliției municipale Sibiu, în special, pentru că el a fost cel desemnat să coordoneze în teren intervenția și sunt în raportul Corpului de control anumite responsabilități reținute și în sarcina acestui ofițer cu privire la momentul în care s-a decis împușcarea animalului", a completat Dragoș Tudorache.

Ministrul de Interne a mai spus că ursul a fost ucis când "nu mai exista un pericol iminent".

"Toată acțiunea derulată de la ora 5 dimineață până la ora 8 și ceva când tot elementul a luat sfârșit, motivația principală a tuturor celor care au intervenit și din partea Poliției și din partea ISU și din partea Jandarmeriei a fost aceea de a se asigura (...) că nu există riscuri cu privire la populație. Era ora la care foarte mulți copii mergeau la școală, deci trebuie înțeleasă întreaga operațiune și în acest context. Asta nu scuză nici într-un fel graba cu care s-a luat decizia finală a împușcării ursului și aici voi cere inspectorului general al Poliției Române să analizeze foarte repede împreună cu conducerea Poliției județene Sibiu care sunt măsurile potrivite în această grabă și acest mod în care s-a finalizat acțiunea", a completat ministrul Dragoș Tudorache.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-17

TAGURI: ministru, interne, autoritati, sibiu, actioneaza, graba, urs, impuscat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...