Ministrul Educaţiei: Şcoala românească ucide dorinţa de cunoaştere a copiilor
2018-08-21 07:07


Ministrul Educaţiei: Şcoala românească ucide dorinţa de cunoaştere a copiilor

 |  08:56
Ministrul Educaţiei: Şcoala românească ucide dorinţa de cunoaştere a copiilor

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat, joi seara, că şcoala românească ucide dorinţa de cunoaştere a copiilor. Mai mult, ministrul compară sistemul educaţional autohton cu cel militar.

„În România au fost făcute cercetări - peste 70% dintre elevi se simt singuri la şcoală, nefericiţi şi în stres continuu. Copilul stă 35 de ore la şcoală, nu 20, ca în Finlanda. Imaginaţi-vă că staţi 7 ore pe zi într-un loc şi sunteţi singur, neajutat şi nefericit. Şi sunteţi adult. Dacă nu înţelegem că şcoala trebuie făcută pentru elev şi el să se simte bine când invaţă, el va fi obligat ca să ia o diplomă. Şcoala nu va însemna nimic. Un episod traumatic. Cum se face că şcoala, nu numai la noi, sistemul care arată mai degrabă ca o comandă militară, noi asta ucidem în copil, dorinţa lui de a cunoaşte”, a afirmat ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, în cadrul unei emisiuni la Digi24


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-29

TAGURI: ministru, educatie, scoala, romaneasca, ucide, dorinta, cunoastere, copil

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VIZAVI
29 Iul 2016

Cadrelele didactice cum se simt vizavi de ARACIP ? Exista vreun studiu real ?
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.

loading...