2018-12-18 17:20


Ministrul Energiei: Există îngrijorări privind stocurile de cărbune pe durata iernii

 |  15:32
Ministrul Energiei: Există îngrijorări privind stocurile de cărbune pe durata iernii

Ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, a declarat, vineri, că stocurile de gaze sunt acoperitoare pentru durata iernii. Acesta a ţinut să precizeze că există "un număr de îngrijorări" cu privire la stocurile de cărbune.

"Din analiza pe care am făcut-o, la acest moment, stocul de gaze este acoperitor pentru prognozele pe perioada următoare. Dunărea are un debit normal, ceea ce înseamnă că nu vedem probleme pentru Centrala de la Cernavodă. Avem însă un număr de îngrijorări cu privire la stocurile de cărbune, atât la Complexul energetic Hunedoara, cât și la Complexul energetic Oltenia. Am avut întâlniri și cu colegii de la Complexul Hunedoara care se află într-o situație un pic dificilă. Există acolo o serie de lucruri care nu s-au făcut în perioada anterioară și am demarat măsuri urgente pentru a completa stocurile de cărbune și pentru a asigura funcționarea în condiții de siguranță", a afirmat ministrul Energiei, potrivit Agerpres. 

Victor Vlad Grigorescu a mai spus că stocurile de păcură sunt la un nivel considerat mulțumitor pentru această perioadă.

"Regret să spun că acest lucru ar fi trebuit făcut probabil mult mai devreme, la începutul lunii octombrie și nu la începutul lunii decembrie, însă ne-am întâlnit pentru prima dată pentru a vedea exact care este situația. O altă constatare este că ne-am fi dorit să avem un program de iarnă în domeniul energetic (...) program de iarnă care să fi început la 1 octombrie și nu la 1 decembrie, cum probabil se va întâmpla. Am cerut colegilor să promoveze de urgență acest plan de măsuri, cu responsabilități pentru fiecare operator implicat în această activitate", a susţinut ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-27

TAGURI: ministru, energie, ingrijorare, stocuri, carbune, iarna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...