2018-10-22 12:58


Ministrul Justiţiei a anunţat criteriul de care va ţine cont la propunerile pentru PICCJ şi DNA

 |  08:06
Ministrul Justiţiei a anunţat criteriul de care va ţine cont la propunerile pentru PICCJ şi DNA

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună a declarat, miercuri seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că în procedura de selecţie pentru propunerile pe care le va face pentru conducerea PICCJ şi DNA va include criteriul integrităţii.

Raluca Prună a explicat, la Digi24, procedura de selecţie pentru propunerile pe care trebuie să le facă în vederea unor noi numiri, în luna mai, la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"Am să pun în procedura pe care o voi anunţa public, care va fi transparentă, criteriul integrităţii, care cred că este cel mai important, pentru că putem fi extraordinar de buni profesionişti, dar, dacă nu suntem persoane integre, în sensul cel mai larg cu putinţă al termenului, cred că profesionalismul nu mai contează. Deci, integritatea, şi lipsa oricărei suspiciuni cu privire la integritate, este o condiţie în opinia mea esenţială pentru ca cineva să se poată înscrie într-o asemenea cursă", a afirmat Raluca Prună.

Chestionată ce crede despre activitatea actualilor şefi ai PICCJ şi DNA, Tiberiu Niţu şi respectiv Laura Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei a spus că rezultatele muncii acestora "pot fi citite obiectiv de fiecare dintre noi, de fiecare cetăţean român care are un interes în justiţie ca serviciu public, în rapoartele care se fac de către aceste instituţii".

"Ştiţi că, la începutul fiecărui an, şi Parchetul general, şi DNA au bilanţuri. Şi va fi atunci ocazia cea mai bună ca într-un mod absolut nesubiectiv şi uitându-ne pe statistici să constatăm care este performanţa aşa cum este ea reflectată în numărul de cauze, numărul de condamnări în instanţă, numărul de achitări. Deci vom avea cifre, care sunt mai obiective decât opinia mea la acest moment", a explicat ministrul Justiţiei, Raluca Prună. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-07

TAGURI: ministru, justitie, criteriu, propunere, piccj, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...