2018-12-11 11:38


Ministrul Mediului: România câștigă o nouă luptă în războiul împotriva tăierilor ilegale de pădure

 |  09:59
Ministrul Mediului: România câștigă o nouă luptă în războiul împotriva tăierilor ilegale de pădure

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, a precizat miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că România câștigă o nouă luptă în războiul împotriva tăierilor ilegale de pădure, în condiţiile în care Legea Gărzilor Forestiere a fost, în sfârșit, aprobată de Camera Deputaților.

„România câștigă o nouă luptă în războiul împotriva tăierilor ilegale de pădure! Mă bucur să vă anunț că Legea Gărzilor Forestiere a fost, în sfârșit, aprobată de Camera Deputaților. Încă de la preluarea mandatului, am luptat continuu să îi convingem pe parlamentari asupra necesității aprobării de urgență a acestui act normativ. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor — România a făcut câteva amendamente esențiale pe această Lege, pentru a putea avea criterii riguroase de selecție și performanță în această structură. Iată că munca noastră, de mai bine de 9 luni, a dat rezultate și Legea a trecut de Parlament', a precizat Cristiana Pașca Palmer.

Ministrul Mediului a mai spus că toți angajații Gărzii Forestiere Naționale vor fi evaluați în fiecare an și vor beneficia de formare profesională continuă.

„Așadar, după promulgare, se va înființa Garda Forestieră Națională, o structură în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, care va coordona activitatea celor 9 gărzi forestiere teritoriale. În plus, toți angajații Gărzilor vor fi supuși evaluării anuale de integritate și vor beneficia de formare profesională continuă. Astfel, aceste structuri-cheie pentru combaterea tăierilor ilegale vor dispune de personal integru și bine pregătit. Nu în ultimul rând, noua lege creează cadrul pentru dotarea corespunzătoare a Gărzilor Forestiere, inspectorii putând astfel să intervină mai rapid și mai eficient', a completat ministrul Mediului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-26

TAGURI: ministru, mediu, romania, castiga, lupta, razboi, impotriva, taieri, ilegale, padure
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SOFER
26 Oct 2016

SE CARA IN PROSTIE LEMNE BUSTENI , DIN JUDETUL BISTRITA NASAUD SI SUCEAVA , PE RUTA TIRGU MURES - MEDIAS - ALBA IULIA .MERG CU 100 - 110 KM / ORA . NU AU LIMITATOARE DE VITEZA . AM VORBIT CU SOFERI IN ZIUA DE 21 OCTOMBRIE 2016 . LE CONVENEA CURSELE
MARIA
26 Oct 2016

Pe Valea Valsanului si pe Valea Robaia (jud.Arges) se cara ZILNIC masini si cu remorca(si cu antemergatori) pline cu busteni.intrebati oamenii din zona si maicutele de la manastire,va spun ele mai multe iar "MINISTERUL" se face ca nu cunoaste ....
Random imageUltimele stiri


loading...