2019-01-17 13:07


Ministrul Muncii anunță DECIZIA: Pilonul 2 de pensii va fi OPȚIONAL

 |  21:22
Ministrul Muncii anunță DECIZIA: Pilonul 2 de pensii va fi OPȚIONAL

Ministrul Muncii, Lia OLguța Vasilescu a anunțat că se are în vedere decizia ca pilonul 2 de pensii să devină opțional, ca românii să decidă dacă își mențin aceste contribuții sau nu.

”Nu s-a schimbat nimic fata de acum 3 luni. Pilonul 2 nici nu se desfiinteaza sau nationalizeaza, guvernul nu va lua un leu de la acest fond. Oamenii vor putea decide unde isi tin banii de pensii, mai exact  la Pilonul 1 administrat de stat toata lumea va contribui. Ramane obligatoriu. In ceea ce priveste pilonul 2 va fi optional. Cei care contribuie si la 1 si la 2 vor putea decide daca vor contribui la 1 sau la 1 si 2. Vom prezenta datele. Oamenii sa decida in cunostiinta de cauza.

Sunt nenumarate exemple de fonduri administrate privat care au dat faliment. Au fost salvate de state care garanteaza pt ele, la fel ca statul roman, statele nu au dat faliment. Optiunea creeaza competitie. Cele private vor fi stimulate sa creasca pensiile. Nu au de ce sa se teama, daca vor da pensii bune si sigure. Daca vor da pensii mici nu au dreptul sa ii tina pe oameni captivi. Deci pilonul 2 va deveni optional” a declarat Lia Olguta Vasilescu la RTV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-28

TAGURI: decizie, lia olguta vasilescu, pilonul 2, optional
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...