2019-05-20 01:50


Ministrul Muncii EXPLICĂ scăderea SALARIILOR: ”Se știa din luna mai de scădere”

 |  16:28
Ministrul Muncii EXPLICĂ scăderea SALARIILOR: ”Se știa din luna mai de scădere”

Deși Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, cât și fostul ministru al Finanțelor, Ionuț Mișa au spus în repetate rânduri că salariile bugetarilor nu vor scădea după noua lege a salarizării și transferul contribuțiilor de la angajat la angajator, marți, într-o conferință de presă, Lia Olguța Vasilescu a precizat că se știa încă din luna mai de scăderea salariilor.

”Legea salarizării a fost adoptată în iunie 2017. Raportul între cel mai mic și cel mai mare salariu era de 1:15, acum e 1:12. Salariul minim este cel care determină stabilirea salariilor. Salariul președintelui determină maximum în sistemul bugetar și niciun alt salariu nu poate să-l depășească.

S-a știut că la aproximativ 3% dintre bugetari vor scădea salariilor încă din luna mai. Pentru a respecta raportul de 1:12, a fost nevoie de ajustări de salarii.

Legea a avut ca scop echilibrarea sistemului de salarizare. Alt principiu a fost acela că la muncă egală trebuie retribuție egală.

Din cauza dezechilibrelor atât de mari, abia în anul 2022 se va echilibra sistemul.

În anul 2018, toți bugetarii au o creștere de 25%, cu câteva excepții. De la 1 martie personalul didactic auxiliar va avea o creștere de 20%, iar medicii și asistentele vor intra pe grila nouă” a precizat Lia Olguța Vasilescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-06

TAGURI: ministrul muncii, scadere, salarii, legea salarizarii, lia olguta vasilescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
06 Feb 2018

Stia ea si gasca ei de ticalosi. Crapam cu totii pana in 2022. Duca-se la dracu tot ce inseamna PSD cu Dragnea si Olguta in frunte.
VFD
06 Feb 2018

nu degeabai sun "sexolguta"!!
ANONIM
06 Feb 2018

Câți bani considerați că ar trebui să economisească Ministerul Muncii, de exemplu, pentru achitarea împrumuturilor publice angajate de guvernările anterioare, pentru evitarea creșterilor cheltuielior cu dobânzile la împrumuturile făcute de către stat ?
NU NUMAI ASTA Să CRAPE....
06 Feb 2018

cu PSD-ul, ci TOȚI!!! Credeți voi, că la JAFUL NEMAIPOMENIT de 28 de ani, NUMAI EI AU FURAT? AU FĂCUT-O PRIN ROTAȚIE! CLAR? Numai că, în viitorul apropiat, pentru a nu se duce pulii de suflet TOATĂ GAȘCA DE DERBEDEI POLITICI PE APA SÂMBETEI, trebuie să mai ”pară” că ”opoziția” sau alții...sunt cu noi, și nu împotriva noastră...urmând POATE alte JAVRE - TEHNOKK-ȚII care aruncă și ei petarde pe stadionul numit România, apoi ne aruncă IAR în brațele VECHI ȘI ODIOASE ALE JIGODIILOR DE PARLAMENTARI! PRICEPEȚI?!
TUTA ASTA OLTEANCĂ,
06 Feb 2018

mai bine făcea ce știa ea mai bine - ziaristică, nu politică! Cum îi zice la ministerul pe care-l ”conduci”?! Ministerul Muncii și (IN)JUSTIȚIEI, NU?! TU, ALĂTURI DE fosta euro-parlamentară - AIA BĂTRÂNĂ ȘI B L O N D Ă - turuiți ca niște gâște proaste despre ”eventualele” creșteri salariale pe la Sf.Așteaptă, de 300 de euro, atâta timp cât voi aveți indemnizații de ședință aproape de 1000 de lei de parcă NU PENTRU ASTA STAȚI D E G E A B A în Parlamentul vostru, NU AL ROMÂNIEI...PLUS locuințe MOCA de la RAPPS, vacanțe parlamentare de parcă vă puteți pune pe același palier cu dascălii, concedii, medicamente, sala de masaj, indemnizații de hrană, lăuzie și dracu mai știe CE! DECI, pentru voi, e o gaură fără fund, pentru noi...2 lei, așa-i?! TUTA DRACULUI! ALĂTURI DE PRIMA-BLONDĂ, NE KK-M PE CEI 300 DE EURO PROMIȘI PESTE CÂȚIVA ANI! TUTA BLONDĂ, ALĂTURI DE TINE...TREBUIA SĂ ȘTIE/SĂ ȘTIȚI CĂ, POTRIVIT CONTRACTULUI DE ADERARE LA M.UE,. NICIO PENSIE ȘI/SAU SALARIU ÎN ROMÂNIA, NU TREBUIA SĂ FIE MAI MICĂ DE 600 EURO (sau echivalentul lor), ÎNCĂ DIN 2007! AȘA CĂ, PE CINE ABURIȚI VOI, TURBATELOR?!? HUOOOOOOOOOO!
ANONIM
06 Feb 2018

TREBUIE ANIHILATE CAT MAI URGENT CAILE SI MIJLOACELE PRIN CARE IDIOTI, RECHINII, TICALOSII, CURVELE, PERVERSII, TAMPITII, MAFIIOTII, TARADATORII, ETC AJUNG SA DETINA PARGHII ALE PUTERII STATULUI……………
BOLSEVICII
06 Feb 2018

Corneliu Vadim Tudor spunea despre aceasta olteanca jegoasa ca : ''ii plac barbatii , banii si bautura ''. E posibil ca aceste legi sa fi fost facute la bautura de aceasta analfabeta a mafiei psd.
PARAIPAN
07 Feb 2018

AU AJUNS RAU ROMANII DACA STAU LA MINA UNEI OLTENCE CRETINE , VESNIC BEATA , VESNIC IN CALDURI . CONFERINTA DE PRESA DE AZI , A ARATAT-O CIT E DE PROASTA SI DE MINCINOASA . AFARA CU VACA ASTA DIN GUVERN .
Random imageUltimele stiri


STARBAG