2018-11-17 04:39


Ministrul Muncii: “Greva Sanitas, ilegală și manevrată de PSD!”

 |  18:29
Ministrul Muncii: “Greva Sanitas, ilegală și manevrată de PSD!”

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat duminică, la Digi 24, că i-a atenționat pe liderii Sanitas să nu facă grevă, deoarece "nu este corect să faci lucruri cu implicații politice evidente" și că această grevă a fost manevrată de PSD.

"Conducerea Sanitas și-a mânat membrii sindicatului să între într-o grevă în legătură cu care au fost notificați de Ministerul Muncii că încalcă prevederile legale, iar eu, ca ministru, în patru discuții cu liderii conducerii Sanitas, i-am atenționat să nu facă acest lucru, că nu este corect să faci lucruri cu implicații politice evidente și au ignorat", a spus Pîslaru.

Întrebat dacă el consideră că această grevă a fost manevrată de PSD, ministrul a răspuns afirmativ.

"Sigur. Pentru că vreau să vă spun cum a început dezbaterea de luni din Parlament (privind amendamentele la OUG 20/2016 - n.r). În momentul în care am evocat ilegalitate pe Legea responsabilității fiscal bugetare, unul dintre argumente, trecând peste faptul că s-a spus că nu se aplică, unul dintre argumente a fost: domnule, oamenii sunt în grevă, pacienții suferă. Trebuie să adoptăm imediat niște rezultate. Al doilea element: când m-am dus în birou la domnul președinte Solomon (președintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaților, Adrian Solomon - n.r) ca să îl salut înainte de începerea discuțiilor, erau liderii Sanitas care stăteau cu doamna Plumb (Rovana Plumb, deputat PSD, fost ministru al Muncii - n.r) în birou la domnul președinte și lucrau pe text. Sunt niște evidențe...", a explicat ministrul Muncii.

Justiția a dat dreptate ministerului

Pe de altă parte, referitor la cererea sindicaliștilor de a-și da demisia, Dragoș Pîslaru a afirmat că "demisia și-o dă cel care încalcă o lege. Dacă încalci o lege evident îți dai demisia".

Reprezentanții Federației SANITAS i-au solicitat vineri ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru, într-o scrisoare deschisă, să le ceară scuze angajaților din sistemul de sănătate și de asistență socială și să își prezinte demisia "de onoare".

"Considerăm că am urmat toți pașii prevăzuți de legislația în vigoare până la declanșarea grevei generale. Și răspunsul dumneavoastră? Am atras cadrele medicale într-un demers abject și cerem pomeni, noi, cei care veghem la sănătatea populației?", se arată în scrisoarea adresată ministrului.

Sindicaliștii membri ai Federației Sanitas au declanșat luni, de la ora 7:00, grevă generală în toate spitalele din țară ca urmare a faptului că nu au ajuns la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare, greva continuând și marți, până la prânz, când Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas, a anunțat suspendarea temporară a acțiunilor de protest.

Ministerul Muncii a transmis Federației Sanitas că demersul sindical nu îndeplinește condițiile legale pentru declanșarea conflictului de muncă, iar Guvernul, prin Ministerul Sănătății, s-a adresat instanței de judecată competente pentru a constata legalitatea sau nelegalitatea grevei. Joi, Tribunalul București a decis că greva Federației SANITAS este ilegală și a dispus încetarea protestului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-06

TAGURI: greva, sanitas, psd, dragos pislaru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SSSSSS
07 Noi 2016

PROST ANONIM ESTI TAMPIT
Random imageUltimele stiri


loading...