2018-12-15 18:14


Ministrul Muncii: În România există registre cu baze de date la fel ca în secolul trecut

 |  13:59
Ministrul Muncii: În România există registre cu baze de date la fel ca în secolul trecut

Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, a declarat, luni, că în România există încă registre cu baze de date, la fel ca în secolul trecut. Ministrul a ţinut să precizeze că ne aflăm într-o zonă hibridă unde dosarul cu șină coexistă cu depunerea pe mail a cererilor.

Chestionat care este scopul registrului zilierilor pe care a anunțat că-l va implementa până la finele anului, Dragoş Pâslaru a spus: "Inspecția Muncii a declanșat o campanie pentru a verifica înregistrările zilierilor. Sunt 775.000 de zilieri și s-au dus să verifice celebrele registre, care sunt din secolul trecut. Trebuie trecut zilnic fiecare nume de zilier, iar într-un anumit interval în aceeași lună, toate aceste registre scrise trebuie transmise în fotocopie la Inspecția Muncii județeană, unde există una sau două persoane care tot ce fac zilnic este să transcrie din registrele scrise în baza de date".

Dragoş Pâslaru a mai spus că a fost creată o aplicație specială, unde să fie atașată o bază de date electronică privind situația zilierilor.

"Am agreat împreună cu colegii de la Inspecția Muncii că, în România anului 2016, așa ceva nu este permisibil și am stabilit ca, până la finele acestui an, începând cu ianuarie, să putem avea un registru electronic atașat la aplicația făcută special pentru acest lucru, care se numește Colombo. Cred că este un răspuns prompt și ferm la lucrurile care ne-au fost adresate", a subliniat Ministrul Muncii.

Dragoş Pâslaru a susţinut că există încă situații în care oamenii depun cereri în dosare cu șină.

"În general, am credința că viteza de reacție a ministerului a crescut în ultima vreme și că, deși recunosc că suntem într-o zonă hibridă unde dosarul cu șină coexistă cu depunerea pe email a cererilor către aceste instituții din zona Ministerului Muncii, ne îndreptăm în direcția cea bună. Dacă mergem într-un proces de a ne concentra pe cetățean, pe oameni, nu există cale de întoarcere", a subliniat ministrul Muncii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-10

TAGURI: ministru, munca, romania, registru, baze, date, secol, trecut
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...