2019-02-19 02:42


Ministrul Muncii, mesaj pentru PENSIONARI: ”Vom ajunge la 1.775 lei punctul de pensie”

 |  23:34
Ministrul Muncii, mesaj pentru PENSIONARI: ”Vom ajunge la 1.775 lei punctul de pensie”

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a oferit în direct la RTV ultimele detalii despre legea pensiilor care este pe ultima sută de metri. Ministrul a precizat că punctul de pensie va trebui să ajungă până la 1.775 lei.

”Toți pensionarii trebuie să știe că noi am promis doar creșterea punctului de pensie etapizat, până la 1775 de lei, noi nu am promis o lege a pensiilor...dar de când am văzut că sunt multe inechități în sistem și pierdem procese pe bandă rulantă, am hotărât să facem această modificare legislativă. Legea va apărea în curând, vom veni cu o formulă de calcul și o lege în ansamblu, dar ea va sta în dezbatere publică, ca să putem să auzim toate părerile...au fost discuții, da, vin cu legea lor și o trec prin parlament

Le transmit pensionarilor că noi nu lucrăm decât pe bază de contributivitate, celelalte pensii, mare parte din ele sunt pe alte case naționale de pensii, care aparțin de MAI sau MApN, noi nu avem prerogative acolo, lucrăm doar pe această lege a pensiilor.

Eu zic că nu mai e mult până departe, suntem pe finalizare cu calculele, am vrut să fim foarte exacți, legea se va aplica mulți ani și încercăm să reducem multe inechități...una era chiar aceasta, au fost persoane care au avut salariu și alte bonificații pt care au plătit contribuții și nu li s-au luat în calcul la pensie. Într-o lună o scoatem în dezbaterea publică...nu va mulțumi pe toată lumea, sunt în continuare multe lucruri pt care chiar persoane care rezonează nu se pot pune de acord, când va apărea legea va fi o dezbatere furtunoasă pe ea.

Pensiile trebuie să crească și să asigure un trai decent pensionarilor...la ora actuală sunt multe persoane în risc de sărăcie și excluziune socială.

De la 1 iulie punctul de pensie crește la 1100 de lei, trebuie schimbați fluturașii și avem pensia minimă care crește la 640 de lei”, a precizat Lia Olguța Vasilescu la RTV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-30

TAGURI: lia olguta vasilescu, legea pensiilor, pensionari, punctul de pensie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


@OLPUTZA CRACANESCU
30 Mai 2018

TIMPITA ASTA VENITA DE PE CENTURA CRAIOVEI , A BULVERSAR VIATA A MILIOANE DE OAMENI CU PROSTIA EI . AR FI CAZUL SA-L IA PE TANTALAUL DE MANDA DE MINA SI SA PLECE DE UNDE AU VENIT . DOUA JEGURI UMANE CARE NU AU CE CAUTA IN BUCURESTI .
RAIUL
30 Mai 2018

De ce a crescut varsta de pensionare si perioada standard de cotizare ? Tinerii cum mai pot spera la un loc de munca ?
MI-AR PLACE
30 Mai 2018

ca idioata asta să trăiască cu 640 kk-ți pe lună...să vedem POATE?! Și ajutoru de șomaj, oricât l-ar bibili, tot 500 de kk-ți iei în mână! DAR, dacă te prinde controlorul, îți dă amendă, nu te iartă...la fel utilitățile pe care trebuie să le plătești = apă, lumină, telefon, etc....SĂ NE SPUNĂ PROASTA SATULUI, DACĂ TOT SUNTEM ÎN U.E., DE CE DRACULUI NU AVEM SALARIILE SPECIFICE ȚĂRILOR DIN U.E. (adică nu mai puțin de 600 de euro - sau echivalentul lor - a pensiei și/ori salariului GARANTAT PRIN PACTUL DE ADERARE) ȘI, DACĂ TOT SE IAU DUPĂ STRĂINI, SĂ SPUNĂ CÂT REPREZINTĂ AJUTORUL DE ȘOMAJ ÎN ALTE ȚĂRI ȘI CUM EȘTI SCUTIT PE PERIOADA ȘOMAJULUI DE LA PLATA UNOR FACTURI...TOCMAI PT.CĂ EȘTI Ș O M E R.
ANONIMUS
30 Mai 2018

In guvern domina incompetentii. Pensiile speciale ar trebui desfiintate si ajutoarele sociale nejustificate. Apoi sustinute investitiile pentru locuri de munca si pentru noi contributii pentru sistemul d epensii. Tot ministrii actuali habar nu au de economie, vorbesc ca sa castige voturi de la prosti.
FREACA MENTA
30 Mai 2018

TIMPITA FACE CA TARICEANU IN 2008 - 2009 SI LE UMFLE PE TOATE , PINA EXPLODEAZA SI FACE INFLATIE CA ATUNCI . SE PISA CU PENSIILE IN FIECARE ZI DE 5 ORI . MINTE SPURCATA DE INGHIATA SI PISATUL IN EA ,DE VACA
MARCHEAZA TERENUL
31 Mai 2018

MARCHEAZA TERENUL CU FECALE , IN FIECARE ZI DE 2 ANI . PRECUM CIINI SI ANIMALELE , SA STIE CA ESTE TERITORIUL LOR . SAU SA NU UITE PROSTI CA , II DUCE CU ZAHARELU
CAMILA RODELA
03 Iun 2018

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele. (1) DACĂ VREAȚI EX-BACK (2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI (3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS. (4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ (5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL (6) VREI DUMNEAVOASTRĂ (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI (
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...