2019-03-20 11:29


Ministrul PETRE DAEA, neputincios în fața virusului PESTEI PORCINE

 |  12:12
Ministrul PETRE DAEA, neputincios în fața virusului PESTEI PORCINE

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi că pesta porcină este un virus care „nu are nici antidot, nici vaccin, nu-l vede nimeni cum circulă”. El adaugă că situaţia sutelor de focare din țară va fi analizată marți după-amiază într-o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

„Este o situaţie dificilă. Se acţionează cu peste 12.000 de oameni din structurile statului. Acest virus nu are nici antidot, nici vaccin, nu-l vede nimeni cum circulă”, a declarat pentru Mediafax Petre Daea

„Doamna prim-ministru a ordonat o şedinţă de analiză, la ora 15.00. Participă ANSVSA-ul, care va face o informare, ministrul de Interne, ministrul Apărării, ministrul Transporturilor, ministrul Economiei, ministrul Mediului, ministrul Apelor şi Pădurilor", a adăugat ministrul Agriculturii.

Primele plăţi compensatorii au ajuns la crescătorii de porci afectaţi de pierderea animalelor în acţiunile pentru lichidarea rapidă a focarelor de pestă porcină africană. „Pentru controlul Pestei Porcine Africane (PPA), Guvernul României a aplicat măsuri suplimentare de monitorizare, control şi combatere a bolii, astfel încât să se împiedice răspândirea virusului şi să se limiteze pierderile generate de evoluţia focarelor. Totodată, au fost adoptate acte normative care reglementează compensarea pagubelor crescătorilor de porci cauzate de pierderea animalelor în acţiunile pentru lichidarea rapidă a focarelor de boală, dar şi acordarea de stimulente financiare pentru notificarea cazurilor de porci mistreţi morţi şi pentru participarea vânătorilor la vânătoarea selectivă”, se arată un comunicat transmis luni de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - ANSVSA.

De la începutul anului 2018 au fost confirmate în România 440 de focare de Pestă Porcină Africană (PPA) la porci domestici, dintre care 438 în gospodăriile populaţiei şi 2 în exploataţii comerciale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-31

TAGURI: petre daea, virus, pesta porcina, focar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
31 Iul 2018

Nu este pesta porcina ci este pesta psd , care a contaminat si distrus invatamantul , sanatatea (59 de copii morti de rujeola ) justitia, economia (18000 de PFAuri inchise) , Inflatia 5,6 % roborul cat casa, agricultura la pamant etc. Toate sunt rezultatul incompetentei si analfabetismul puscariasilor draknea si valcov.
TRADATORI DE TARA
01 Aug 2018

NEA DAEA , AM VAZUT LA GIURGIENI , BRAILA , GALATI SI ALTELE , PE SOSELE . NU TE INTREBI DE MOLIMA DE UNDE AU LUAT MINCAREA SI CONCENTRATELE , CEI CU MULIMA ? INCLUSIV CEI PARTICULARI . NU CUMVA DIN UNGARIA SI VECINI AMABILI DIN COMUNITATEA MAFIOTA ? NU CONTROLEAZA NIMENI LA VAMA CONCENTRATELE SI MINCAREA PENTRU ANIMALE ? ZI CE ANALIZE SAU FACUT LA VAMA ???????? SI CE MASURI AI LUAT ?? OARE CE MOLIMA INVENTATA MAI URMEAZA IN LABORATOARELE OCCIDENTALE FRATESTI ?? CE MUTATI GENETICE MAI CROSETEAZA LABORATOARELE ??????????????
DAEA
02 Aug 2018

IDIOTUL ASTA TREBUIE INCINERAT DE VIU , O DATA CU PORCII .
NEGRO
02 Aug 2018

De doi ani s-a declansat molima la vecini. In tot acest timp PSD-ul + limbricul ALDE au fost preocupati doar de penalii lor. Sa-i vedem acum ce vor face cu distrugerea pentru un deceniu a industriei carnii in Romania. Probabil ca acesta va fi cantecul lor de lebada. Sa dea Dumnezeu! Sa nu mai auzim de aceste molime! Vorba lui Daia. Asta va fi Auschwitz-ul lor!
COADA DRACULUI
03 Aug 2018

OARE IN JUDETUL TELEOMAN AJUNGE PESTA , DE LA MINCAREA SAU CONCENTRATUL CONTAMINAT ? SAU LA COMBINATUL LUI DRAGNEA ???
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...