2019-01-17 19:19


Ministrul Sănătăţii, precizări despre neregulile privind acreditarea activităţii de transplant de către ANT

 |  11:48
Ministrul Sănătăţii, precizări despre neregulile privind acreditarea activităţii de transplant de către ANT

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, referitor la neregulile privind acreditarea activităţii de transplant de către Agenţia Naţională de Transplant (ANT), că există suspiciuni că Spitalul "Sfânta Maria” a primit acreditarea pentru că a îndeplinit toate condiţiile.

„Şi asta pentru că am menţionat deja câteva aspecte ale modului în care s-a făcut acreditarea, asta pentru că din toate discuţiile cu experţii pe care le-am avut până acum, pare că Spitalul «Sfânta Maria» este în imposibilitate de a urmări pacienţii transplantaţi, neavând un compartiment de pneumologie şi neavând experţi specializaţi în urmărirea posttransplant a pacienţilor. Spitalul «Sfânta Maria» nu are un laborator care să poată analiza probele pacienţilor cu transplant pulmonar 24 de ore din 24 , aşa cum cere Ordinul 860”, a precizat Vlad Voiculescu, potrivit News.ro.  

Acesta a mai spus că Agenţia Naţională de Transplant a anunţat Ministerul Sănătăţii că vrea să realizeze un raport în legătură cu transplantul pulmonar de la Spitalul "Sfânta Maria”.

Potrivit ministrului, există dubii serioase că la Spitalul "Sfânta Maria” se poate face în prezent transplant pulmonar.

Vlad Voiculescu a susţinut că a solicitat acceptul Primăriei Capitalei de a permite Corpului de control să verifice funcţionarea Spitalului "Sfânta Maria”.

"Dacă doamna primar nu are nimic de ascuns, o invit să facă un act de transparenţă - pe care în câteva săptămâni toate spitalele vor fi obligate să îl facă -, şi anume să publice lista contractelor încheiate de Spitalul «Sfânta Maria» cu firmele care au furnizat echipamente, în decursul anului 2015 în special”, a completat ministrul Sănătăţii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-23

TAGURI: ministru, sanatate, nereguli, acreditare, activitate, transplant, ant
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...