2018-09-25 00:52


Ministrul SĂNĂTĂȚII recunoaște cinstit: Nu știm câți MEDICI mai avem în România! Cum spune că va remedia această situație

 |  19:23
Ministrul SĂNĂTĂȚII recunoaște cinstit: Nu știm câți MEDICI mai avem în România! Cum spune că va remedia această situație

România este confruntată cu o criză a medicilor, iar în acest context este grav că autoritățile nici măcar nu știu câți medici profesează în România, a confirmat ministrul Sănătății, Florian Bodog, duminică, la Digi24. Însă, a anunțat că pentru a remedia acest lucru a înființat un Centru de Resurse Umane. Întrebat câți medici sunt în România, Florian Bodog a răspuns că „mulți, foarte mulți”.

„Depinde, cifre exacte nu am în momentul de față, însă cei mai mulți sunt medicii de familie, dacă vorbim de specialități, sunt pediatri care în momentul de față sunt destul de puțini, sunt chirurgi, sunt medici de medicină internă. Noi am înființat un Centru Național de Resurse Umane, care a pornit o inventariere a necesarului și a personalului medical. Practic, medicii nu sunt plătiți de Ministerul Sănătății, nu sunt în evidența noastră. Nu avem la momentul de față o evidență la nivelul Ministerului Sănătății cu toți medicii, tocmai acesta este motivul pentru care am creat acest Centru de Resurse Umane, care dorește să inventarieze nu numai resursele din sistem, dar să inventarieze și problemele din sistem. La Colegiul Medicilor sunt înscriși toți medicii cu dreptul la liberă practică, iar Casa Națională de Asigurări are informații cu privire la medicii care este în contract”, a precizat ministrul.

„România este confruntată cu o criză a medicilor și mai ales în orașele care nu sunt centre universitare, în orașele mici, în spitalele mici avem probleme. Cele mai mari probleme le avem pe zona de anestezie-terapie intensivă. Chiar în apropiere de București, la 100 km de București există spitale care sunt în imposibilitatea de a asigura linii de gardă. Soluția este de a-i aduce în țară, a-i păstra în țară, dar în același timp de a elabora politici foarte clare de formare”, a mai spus Bodog.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-08

GALERIE MEDIA

medici

TAGURI: florian bodog, ministrul sanatatii, medici, criza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...