2018-12-19 18:29


Ministrul Transporturilor, despre surparea şoselei din zona Eroilor: Atfel de accidente se întâmplă oriunde în lume

 |  09:10
Ministrul Transporturilor, despre surparea şoselei din zona Eroilor: Atfel de accidente se întâmplă oriunde în lume

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, duminică, referitor la surparea şoselei din zona Eroilor, că tasările sunt în acest moment "departe de cota de alarmă". Ministrul a ţinut să precizeze că atfel de accidente tehnice se întâmplă "oriunde în lume".

"Tasările din acest moment sunt stabilizate undeva la 21 de milimetri, faţă de aseară (sâmbătă - n.r.) când erau la 19 milimetri, asta ne arată că după aproape 18 ore avem o tasare sub 0,33 milimetri, departe de cota de alarmă. La început au fost tasări - prima de 8 milimetri, după aceea au continuat tasări de 3 milimetri la fiecare măsurătoare, apoi s-a stabilizat, tasarea a coborât la un milimetru, acum, vă repet, sunt undeva la 0,33, deci fenomenul pare stabilizat. (...) Am solicitat constructorului să angajeze imediat o echipă care să monitorizeze nu numai deplasările, să monitorizeze şi să identifice, eventual, alte goluri sub carosabil în zona care ar putea fi afectată", a precizat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, potrivit Mediafax. 

Acesta a vorbit şi despre motivul pentru care s-a produs acest incident.

"După informaţiile pe care le avem, practic n-ar mai trebui să avem acest pericol, au fost luate măsuri în tunel. Atunci când freza a ieşit la capătul tunelului, a spart acel perete mulat (...) şi atunci toată apa din pânza freatică şi din alte surse, strânsă în spatele frezei, a curs pe lângă utilaj şi a antrenat o dată cu ea şi o mare masă de aluviuni. Aceste aluviuni - masă nisipoasă, noroioasă - practic au plecat din zonele surpate şi făcându-se acest gol, acestea au coborât", a explicat Dan Costescu.

Ministrul a ţinut să precizeze că atfel de accidente tehnice se întâmplă "oriunde în lume".

"După cunoştiinţa mea tehnică, nu există o procedură de asigurare decât aceea care se face în tunel, în rest sunt accidente tehnice care se întâmplă oriunde în lume (...), ele sunt pur şi simplu incidente tehnice în cursul derulării normale a activităţii", a afirmat ministrul Dan Costescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-14

TAGURI: ministru, transporturi, surpare, sosea, zona, eroilor, accident, intampla, oriunde, lume
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...