2017-01-22 03:58

SOCIAL


Ministrul transporturilor promite încă 460 km de autostradă până la campania electorală

 |  19:22
Ministrul transporturilor promite încă 460 km de autostradă până la campania electorală

Din cei aproximativ 115 km de autostradă cucare se lăuda ministrul transporturilor, Anca Boagiu, în decembrie 2010, că vorfi predaţi la sfârşitul acestui an, a mai rămas doar tronsonul Timişoara - Arad,în lungime de aproximativ 40 km, segment finalizat în proporţie de 60%.

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, viseazăla încă 460 km de autostradă, până la sfârşitul anului 2013. Mai mult, conducereaMinisterului Transporturilor vrea să crească rata de absorbţie a fonduriloreuropene, de la 4% în prezent la 20% la finele acestui an. “În ultimele luni, am crescutrata de absorbţie de la 32 milioane de euro la 113 milioane de euro, adică dela puţin peste 1% la 4%. (...) Cred că vom reuşi să absorbim cea mai mare partea fondurilor, cu toate că este un efort gigantic. Vom creşte până la 20% ratapână la sfârşitul lui 2011, iar 2013 va fi anul în care vom avea în exploatare800 km de autostradă”, a spus Boagiu. Ministrul transporturilor a precizat că trebuieplătite proiecte finanţate de Comisia Europeană în valoare de 2,7 miliarde de euro,până la sfârşitul anului viitor, iar în 2013, “ultimul an al exerciţiului financiareuropean, suma trebuie să crească la 3,6 miliarde de euro”. “Până în 2012 vomavea 463 km autostradă în plus, iar în 2013 încă 80 km. Astfel, România ar puteaajunge la aproximativ 800 km de autostradă la finele lui 2013, faţă de aproximativ300 km în prezent”.

Boagiudă anunţ în Financial Times pentru a angaja director la TAROM

Până să traseze autostrăzile, Anca Boagiuvrea să dea anunţ în ziarul Financial Times pentru a găsi un nou directorgeneral la compania TAROM. „În momentul în care preiei o companie, cum este cazulTAROM, trebuie să îţi asumi din start şi bunele şi relele. Cu atât mai multdacă vorbim de restructurarea unei companii, trebuie să îţi faci treaba până lacapat, nu poţi fi manager din linia a doua”, a declarat Anca Boagiu. Ruxandra Brutaru,directorul general al TAROM, şi-a dat demisia la începutul acestei luni, pefondul unor pierderi de circa 100 milioane de dolari înregistrate de companieanul trecut.

DanielaDrăghia, bătută-n cuie la Compania de Autostrăzi

Dacă grupurile pedeliste, conduse de Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă sau VasileBlaga, nu au reuşit să îşi impună un şef la Compania Naţională de Autostrăzi,se pare că Daniela Drăghia, cunoscută drept apropiată a ministrului transporturilor,rămâne director general al CNADNR. Aceasta a fost numită în funcţia de directorgeneral interimar al CNADNR, în urmă cu aproximativ două săptămâni, după deLiviu Costache s-a retras pe postul de şef al Direcţiei încasări şi venituridin Compania de Autostrăzi. Întrebată dacă ar putea fi numit un directorgeneral al CNADNR, în cadrul Consiliului de Administraţie şi al AdunăriiGenerale a Acţionarilor din CNADNR, care a avut loc ieri, Anca Boagiu arăspuns: „Avem director la Compania Naţională de Autostrăzi, nu este nevoie sănumim pe altcineva”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-06



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image