2017-01-24 23:24


Minorii, hărţuiţi online

 |  17:26
Minorii, hărţuiţi online

În perioada septembrie 2011 - ianuarie 2012, în cadrul liniei de raportare şi consiliere Helpline Sigur.info, s-au înregistrat 830 de cazuri şi s-a remarcat o creştere semnificativă a sesizărilor legate de contacte online între minori şi persoane adulte necunoscute acestora.

Linia de consiliere a primit 34 de sesizări din partea tinerilor nesupravegheaţi pe Internet, în special fete cu vârste cuprinse între 15-18 ani, care au ajuns în astfel de situaţii de risc major în urma implicării reduse a părinţilor în activitatea lor online. Din totalul cazurilor, în perioada menţionată, 105 au fost relaţionate cu hărţuirea online, 41 cu furtul sau utilizarea de date personale în scopuri nelegitime, 63 de persoane au reclamat conţinut dăunător (imagini violente, imagini cu caracter sexual), în timp ce 15 apelanţi au cerut sfaturi în legătură cu dependenţa de Internet sau jocuri.

Două treimi dintre cei care au solicitat ajutor erau de sex masculin, iar o treime de sex feminin. 767 de apeluri au fost realizate de copii şi tineri, în timp ce 67 de adulţi au solicitat ajutorul consilierului helpline.

28 februarie, Gala Siguranţei pe Internet

Ziua Siguranţei pe Internet este marcată de Salvaţi Copiii România prin organizarea pe 28 februarie a Galei Siguranţei pe Internet, la care vor participa reprezentanţi ai Ministerelor Educaţiei, Comunicaţiilor şi Muncii, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, care vor expune concluziile activităţii desfăşurate pe această temă în 2011.

Premii pentru tineri

În cadrul Galei vor fi premiaţi câştigătorii concursului naţional „Descoperiţi lumea digitală împreună. Conexiune între generaţii” adresat copiilor şi tinerilor între 7 şi 18 ani, competiţie la care au participat peste 1.500 de copii şi tineri din toată ţara, cu 700 de proiecte multimedia care au ilustrat relaţia dintre copii, părinţi şi bunici privind utilizarea responsabilă a Internetului şi evitarea pericolelor online în cadrul familiei.

Concursuri noi

Noutatea din acest an constă în introducerea a cinci categorii noi în concurs, prin intermediul cărora vor fi premiate cele mai implicate persoane şi instituţii în promovarea şi susţinerea siguranţei online în anul 2011 - Profesorul Anului, Şcoala, Grădiniţa Anului, Voluntarul Sigur.info al Anului şi Website-ul Anului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26

TAGURI: Gala-Sigurantei, Helpline, Inspectoratului-General-al Poliţiei-Române, Agenţiei-Naţionale-împotriva-Traficului-de Persoane, MiniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală