2017-01-21 00:09

SOCIAL


Mircea Dumitru: Sunt semnale îngrijorătoare cu privire la numărul în continuă scădere al profesorilor

 |  12:39
Mircea Dumitru: Sunt semnale îngrijorătoare cu privire la numărul în continuă scădere al profesorilor

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat, miercuri, că şcoala românească are nevoie stringentă de profesori foarte bine pregătiți. Ministrul a ţinut să precizeze că, în prezent, sunt semnale absolut îngrijorătoare cu privire la numărul în continuă scădere al profesorilor în sistemul de învățământ românesc preuniversitar.

Mircea Dumitru a făcut aceste afirmaţii în cadrul evenimentului de prezentare a raportului "Masterat didactic sau modul psihopedagogic (I + II): ce tip de formare inițială va crește calitatea în sistemul de învățământ din România?", găzduit de Universitatea din București.

"Știți bine că în momentul de față sunt semnale absolut îngrijorătoare cu privire la numărul în continuă scădere al profesorilor în sistemul de învățământ românesc preuniversitar. Știți de asemenea bine că de multe ori din cauza nivelului salarizării, din cauza dificultăților de foarte multe feluri, meseria nu mai este atrăgătoare, nu mai reprezintă o provocare în sensul bun pentru cei mai buni absolvenți ai universităților. Prin urmare, pariul pe care îl punem astăzi pe educație este extrem de ridicat", a precizat Mircea Dumitru. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-19

TAGURI: mircea dumitru, semnale, ingrijorator, numar, continua, scadere, profesorComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PORTOFOLIU
19 Oct 2016

Meseria s-a transformat in birocratie pura ! Cand aud de ARACIP , de exemplu , cei ce se intereseaza de un loc de munca in sistem , o rup la fuga !
JORDON J.
19 Oct 2016

Concursul pentru directori de scoala , aflat in plina desfasurare , este un model de crestere a calitatii in sistemul de invatamant romanesc !
MAM'MARE
19 Oct 2016

Succesul reprezentat de concursul pentru directori de scoala este nemaivazut ! Totusi , cat a costat organizarea si desfasurarea acestuia ?
UN PROFESOR
20 Oct 2016

Reduceti, numarul de copii in grupele de copii la 10 in grupa, la clase cate 15-20 in o clasa si in grupele, de studenti cate 15 si veti avea si profesori cu rabdare, atentie si mai putin stres, care intai trebuie sa faca disciplina, ordine la clasa si apoi lectie. Asa se pot face lectii prin discutii si dialog, pe baza de gandire si logica, nu pe memorare stupida, nu lectii cu turma de copii si tineri.

Adauga un comentariu

Random image