2018-12-16 19:36


Modificări importante la utilizarea cardului de sănătate

 |  08:06
Modificări importante la utilizarea cardului de sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vrea să introducă obligativitatea folosirii cardului de sănătate şi în cazul urgenţelor, dar la externare, cu excepţia asiguraţilor în stare foarte gravă sau în comă.

"Casa Naţională de Asigurări de Sănătate analizează cu specialiştii posibilitatea utilizării cardului de sănătate şi pentru asiguraţii care ajung la spital ca urgenţă medicală. Atenţie, nu vorbim de asiguratul cu politraumatism, de cel în comă sau în stare foarte gravă, adică la urgenţa majoră de cod roşu. Vorbim de acele urgenţe mai mici, cum ar fi o durere de spate, de stomac sau de bilă", a explicat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, conform Mediafax.

În cazul acestor asiguraţi internaţi în urgenţă, cardul va fi utilizat la externare.

"După ce pacientul fost tratat şi urmează să fie externat, la plecarea din spital, va fi utilizat cardul, astfel încât, dacă omului i-a fost rău şi nu s-a mai gândit la cardul de sănătate, lunâdu-şi cu el doar buletinul, pentru că fără un act de identitate nu poate fi internat, la externare, cineva să-i poată aduce cardul la spital şi să fie validat serviciul. Este o analiză pe care o facem acum pentru anul 2016", a mai spus Ciurchea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-03

TAGURI: card de sanatate, cnas, urgente, coma, spital
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RADU
03 Ian 2016

Bai nemernicule de cnas vasile curcea boule vezi ca nu ai emis roate cardurile de sanatate b p in familia .auzi la urgentemcard.pai ba dobitocuoe mori pana functioneaza jaful tau de card si sistemul tau mafiot.demce nu emiti cardurile pentru toti cetateniimf m matii.sa ramai somer.de ce nu actualizati sistemul de la anf si aveti asigurati care sunt trecuti la voi ca neasiguratimsi puneti oameni pe drumuri cu chitante cu mortii matii de idiot.actualizeaza in mortii matii sitemul ,da carduri la toti confrm constitutie .sa ramai somer f m matii de balbiit.
DORIN
04 Ian 2016

Este adevarat acesti nemerniici din sistemul de sanatate nu au emis toate cardurile.sistemul lor este vraieste,sunt persoane care sunt trecute ca neasigurate cu toate ca au toate platile la zi,in special cei care sunt actionari la firme.jihodiile astea cand nu platesti din varii motive,te scot imediat din sistem ,dar cand platesti nu mai esti automat bagat in sistem nu mai ia date de lw anf sa vada daca ai sau nu restante.punoamenii pe drumuri cu chitante,birocratie de iti vine sa ii impusti pe acesti golani.bai balbaitule si daca ramaii somer fara venit de unde sa platesti sanatatea boule si parlamentarii idioti cu pensii speciale.ce face ciorbea avocatul poporului in aceata problema.auzi sa plateasca unl care nu are de unde.ciurcea sa ramai somer vreo doi trei ani sa vedem de unde patesti cretinule bugetar parazit.si ziaristii astia in loc sa promoveze hoturile de politicieni mai bine ar scrie de aberatiile sistemului medical romanesc.
ADA
04 Ian 2016

Balbaitule emite cardurile la toti cetatenii romani,actualizeaza baza de date de la anaf si trece la asigurati pe cei care nu au datorii in mod automat,nu mai pune oamenii pe drumuri la cozi ci chitante.fa si tu ceca util nu baga batul prin gard auzi la urgente card pai ba nemernicule pana la card mori de zece ori.cum sa plateasca unup care nu are un venit stabil?tu daca ramai somer ca uite au schimbat guvernul deunde platesti?
Random imageUltimele stiri


loading...