2019-02-24 01:08


Moise Guran: ministrul Jianu nu trebuia să demisioneze!

 |  09:03
Moise Guran: ministrul Jianu nu trebuia să demisioneze!

Demisia de onoare a ministrului pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, nu l-a impresionat pe jurnalistul Moise Guran. Acesta a declarat, la Europa FM, că ministrul „trebuia să-și ducă crucea până la capăt” și să-și determine colegii să retragă ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Aflat în dimineața aceasta în direct la Europa FM, împreună cu Vlad Petreanu, Moise Guran și-a contrat colegul atunci când acesta a apreciat ca binevenit gestul lui Jianu. Vlad Petreanu a citat pe îndelete asupra motivelor demisiei ministrului pentru Mediul de Afaceri, care a spus „Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?! (...) Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea' si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util”.

Moise Guran a reiterat ideea (exprimată și mai devreme în cadrul emisiunii) că Guvernul Grindeanu ar fi pregătit să demisioneze, gest care ar funcționa ca o „supapă” ce ar elimina presiunea străzii, fiindcă mulți s-ar mulțumi cu acest rezultat. Or, o demisie a Guvernului, în acest moment, ar face ca ordonanța de urgență să nu mai poată fi retrasă, producând efectele pe care le urmăresc Liviu Dragnea & compania.

Guran este sceptic în privința unei decizii a CCR care să confirme sesizarea CSM cu privire la existența unui conflict între puterile executivă și judecătorească din stat. De asemenea, nu crede nici că Avocatul Poporului va sesiza CCR referitor la constituționalitatea ordonanței de urgență.

Astfel, ar fi necesar ca presiunea străzii să continue, pentru ca, înainte de împlinirea termenului de 10 zile, care curge de la ora 1 dimineața a zilei de 1 februarie 2017, Guvernul Grindeanu să cedeze și să retragă ordonanța.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-02
Citeste si:
DEMISIE în Guvernul Grindeanu
SRI confirmă PREMEDITAREA SABOTĂRII protestului!
"Frații NEGOIȚĂ au dus HULIGANI la protest". Cineva "din casă" face această afirmație
PSD mai pierde un membru din teritoriu după scandalul ordonanțelor
Euronews critică Guvernul ”arogant PSD care a făcut o greșeală enormă”
UPDATE: VIOLENȚE în stradă! Mai mulți protestatari, băgați în duba jandarmilor

TAGURI: moise guran, demisie ministru florin jianu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEICA
02 Feb 2017

Cine este Moise Guran ?
GOGU DE LA SCULARIE
02 Feb 2017

Asta este Moise....Ce nume de roman!!!! ...Sadea.... Ați pierdut o goarnă din sistem GHINION !!!!!!
GOGU DE LA SCULARIE
02 Feb 2017

Asta este Moise....Ce nume de roman!!!! ...Sadea.... Ați pierdut o goarnă din sistem GHINION !!!!!!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...