2018-12-16 13:24


Momelile angajatorilor. Prima de Crăciun, pe primul loc în topul beneficiilor preferate de salariați

 |  16:45
Momelile angajatorilor. Prima de Crăciun, pe primul loc în topul beneficiilor preferate de salariați

Potrivit unei analize realizată de General Human Resources, furnizor specializat de servicii de resurse umane, prima de Crăciun este cel mai apreciat beneficiu al angajaţilor români dintr-o companie. Pe locul secund, se află al 13-lea salariu, urmat de tichetele cadou. Anul acesta, angajatorii preferă o nouă abordare.

Cum să-şi satisfacă angajaţii cu bani puţini a fost şi a rămas o preocupare pentru mulţi angajatori. Mai ales la sfârşit de an, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, ei caută soluţii tot mai ingenioase pentru a-i atrage pe cei mai buni, pentru a-şi asigura stabilitatea funcţionării companiei. General Human Resources a realizat un studiu privind opţiunile angajaţilor.

„Angajatorii pun tot mai mult accentul pe acordarea de beneficii pentru angajaţi, atât cu ocazia sărbătorilor, cât și pe tot parcursul anului, în vederea creşterii ratei de retenţie în companie și atingerea unui grad de satisfacție cât mai ridicat. Anumite companii oferă de la abonamente avantajoase la săli de sport sau la clinici private, până la acoperirea costurilor pentru cursuri de specializare. Totodată, sfârşitul de an reprezintă o perioadă solicitantă din punct de vedere financiar pentru angajaţi, astfel că beneficiile extrasalariale, cu precădere cele în bani, sunt apreciate de către români”, spune Laura Gheară, Managing Director al General Human Resources.

Potrivit datelor, companiile au în vedere și copiii angajaţilor în perioada sărbătorilor, acordând cadouri pentru fiecare minor, de cele mai multe ori constând în jucării și dulciuri sau tichete cadou, respectând cadrul legal de acordare a acestora. Pentru copiii angajaților, unele companii optează și pentru organizarea de petreceri de Crăciun dedicate.

Sfârşitul de an vine şi cu bonusuri pentru angajaţii eficienţi. Eforturile depuse de unii dintre ei de-a lungul anului sunt răsplătite prin bonusurile de performanţă, care au ca scop fidelizarea salariaţilor, şi prin acordarea de premii de recunoaştere a meritelor, companiile desemnând “Angajatul anului” sau “Angajatul cu cele mai bune vânzări” în cadrul petrecerii de Crăciun. Spre necazul sallariaţilor, anul acesta s-a observat o nouă abordare din partea unor companii din România. Unele firme au ales să redirecționeze sumele alocate pentru organizarea unor evenimente către susţinerea unor cauze umanitare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-03

TAGURI: prima, craciu, top, beneficii, angajatori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...