2017-01-19 11:23

SOCIAL


Muzeul Antipa se redeschide sâmbătă

 |  17:18
Muzeul Antipa se redeschide sâmbătă

O expoziţie permanentă, interactivă, plină de culoare îi aşteaptă pe vizitatorii care vor dori să meargă, la sfârşitul acestei săptămâni, la Muzeul Antipa.

După mai bine de doi ani și jumătate de modernizări și renovări, unul din cele mai apreciate muzee bucureștene își redeschide porțile. Începând cu data de 17 septembrie 2011, preţul unui bilet este de 20 de lei. Elevii (cu legitimaţii valabile) şi preşcolarii beneficiază de o reducere de 75%, iar studenţii şi pensionarii plătesc biletul la jumătate. De asemenea, posesorii de carduri Euro 26, cu vârsta până în 26 de ani, au 75% reducere (cu legitimaţii valabile).

Vizitatorii care vor merge la muzeu vor putea vedea exponatele binecunoscute, însă într-o altă formă de expunere, completată de ecrane touch cu informaţii, proiecţii, sunete şi lumini speciale. Animalele preistorice vor prinde glas la simpla atingere a plasmelor. Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 20.00 (la ora 19.00 intră ultimul vizitator), lunea muzeul fiind închis.

“Muzeul a fost închis pentru public în februarie 2009 pentru a demara un amplu proiect de modernizare a expoziţiei permanente. După mai bine de doi ani de «metamorfoze», instituţia este gata să-şi primească publicul în haine noi, prezentând o expoziţie permanentă modernă, mai interactivă, plină de surprize şi culoare”, spun reprezentanţii instituției.

Lucrările trebuiau terminate încă din 2010, însă lipsa banilor a ţinut uşile închise. Valoarea fondurilor alocate de Ministerul Culturii s-a ridicat la 13 milioane de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image