2017-01-22 20:33


Muzeul Satului se va extinde

 |  16:40
Muzeul Satului se va extinde

Anul acesta,Muzeul Satului a inaugurat „Muzeul de lângă Muzeu”.Este vorba mai exact de o parte nouă a instituţiei, care este în curs de amenajare şi care este închisă publicului momentan. Lucrările se vor finaliza în aproximativ doi ani.

La fel ca şi în acest an, în 2012 calendarul de evenimente rămâne la fel de plin. Startul va fi dat în luna februarie, odată cu sărbătoarea de Sf. Valentin - în cadrul căreia se vor derula spectacole pentru tineri, concursuri şi lansări de carte. Apoi vor urma Dragobetele - pe 19 februarie, sărbătorile de Mărţişor din luna Martie, Floriile, Sânzienele, Noaptea Europeană a Muzeelor şi multe alte evenimente.

Casă nouă

În luna februarie a anului viitor, muzeul se va muta în clădirea care găzduieşte actualmente Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), foarte multe spaţii în care angajaţii îşi desfăşoară în prezent activitatea urmând să fie amenajate în noul sediu. Va fi refăcută Sala mare de expoziţii din actualul sediu al MCPN, foarte multe acţiuni defăşurate cu ambasadele din Bucureşti putând fi astfel organizate în mod optim, iar sala mică rămânând a fi utilizată pentru expoziţii etnografice. Nu în ultimul rând, la fel ca şi la alte muzee occidentale, va fi amenajată o cofetărie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image