2016-12-03 09:07

SOCIAL


Naţional Arena, nefinisată şi neplătită

 |  21:00
Naţional Arena, nefinisată şi neplătită

Naţional Arena nu este încă pregătită pentru a găzdui finala Europa League. Primarul general, Sorin Oprescu, asigură însă că toate modificările solicitate de UEFA vor fi rezolvate din primăvară. Acestea, cu toate că Primăria Capitalei spune că ar putea fi nevoită să plătească şi partea Guvernului la Stadionul Naţional.

Ultimele finisaje care mai trebuie realizate la Stadionul Naţional “Lia Manoliu”vor fi gata până în primăvară, a declarat pentru ziarul „Puterea” primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. “Mai sunt câteva finisaje minore, semnalate de UEFA. Cu siguranţă, vor fi gata până la data disputării finalei Europa League. Vor fi rezolvate toate, după ce oprim jocurile ca să înlocuim şi gazonul. Pentru aceste finisaje Primăria nu mai dă nici un ban. Am alocat deja banii. Finisajele vor fi suportate de constructor”, ne-a declarat Oprescu. Edilul-şef spune că, în cazul în care Guvernul nu va achita partea sa de bani pentru Naţional Arena, municipalitatea bucureşteană va suporta şi aceste costuri. “Dacă Guvernul nu va da banii până la sfârşitul anului, vom plăti noi. Nu am ce să fac. Mai sunt de plătit 279 de milioane de lei constructorului”, ne-a mai spus primarul general al Capitalei.

Oprescu a ţinut să le amintească reprezentanţilor Guvernului, într-o conferinţă de presă, că nu au livrat suma de bani care mai trebuie achitată constructorului Stadionului Naţional.

Nu este pentru prima oară când edilul-şef atrage atenţia că Executivul nu şi-a plătit partea sa la Naţional Arena. Totuşi, în urmă cu mai bine de o lună, reprezentanţii PDL din cadrul Primăriei Capitalei explicau că “temerile”lui Sorin Oprescu “nu sunt fondate”.

Dezvăluiri din interior: Stadionul are mari probleme

În urmă cu trei săptămâni, Giovani Becali, unul dintre apropiaţii preşedintelui FRF, Mircea Sandu, susţine că UEFA a făcut un raport special pentru Naţional Arena prin care se solicită modificări de urgenţă. “Autocarul nu are cum să intre la vestiare, o ia pe la intrarea invalizilor. La parcarea subterană sunt doar lifturi, nu au scări. Sunt multe şi multe alte disfuncţionalităţi. Nu înţeleg cum le-au dat autorizaţia! Au dispărut atâţia bani şi nici măcar nu l-au făcut cum trebuie”, a afirmat fostul impresar.

Conform recomandării UEFA, Primăria Capitalei va fi nevoită să refuze, începând cu finele lunii februarie, toate cererile echipelor de club, pentru a amenaja arena în vederea finalei Europa League de pe 9 mai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06

Mai multe imagini:
Naţional Arena, nefinisată şi neplătită
zoom

TAGURI: national arena, nefinisataComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANDREI MARCU
01 Dec 2011

Daca Oprescu a spus ca investitia se amortizeaza in 5-6 ani, inseamna ca de fapt se va intampla in cateva sute, la modul cum merg lucrurile acum.
EUGEN
01 Dec 2011

Este foarte probabil ca fiecare meci disputat pe stadion sa fie de fapt pe minus pentru Primarie, daca e sa luam in calcul toate cheltuielile.
MAVERICK777
01 Dec 2011

Blat evident intre oprescu, primarul spagar si cel mai corupti oameni din fotbal: sandu, dragomir, becali.
TEO
01 Dec 2011

Daca la Cluj s-a construit cu spaga un stadion asemanator cu 45 milioane, va dati seama ce spagi au fost aici, de a costat 230 mil.
PAUL
01 Dec 2011

Oprescule , esti de o incompetente CRASA. Din moment ce tu esti PRIMAR , tu trebuie sa te ocupi cu derularea investitiei , acte ce tin de ea s.a.m.d. , si daca vezi ca directorii tai sunt SI MAI INCOMPETENTI DA-I MA AFARA ODATA ! Dar nu , lasa ca merge asa , pretul se dubleaza si noi platim ca fraierii PANA CAND?
ALECA
01 Dec 2011

La cat ma pricep eu la fotbal si vazand starea gazonului dupa meci investitiile in acest stadion extrem de important pentru noi nu se vor amortiza prea curand.
TEEA
01 Dec 2011

Pacat de acest stadion si de romanii care abia asteptau o astfel de constructie. Daca se facea cum trebuia nu aveam probleme cu gazonul,…dar trebuie sa se fue de undeva nu? Nesimtitii!!
DRAGOS
01 Dec 2011

Se putea sa avem un lucru bine facut cap coada? Cand ne conduc astfel de oamneni, avizi dupa bani, te astepti mereu sa mai fie nevoie de cate un act aditional in plus la contract, un surub, o saiba, ca asa ies banii...
TEODOR
02 Dec 2011

De ce guvernul nu isi achita partea sa?E cumva stadionul lui Sorin Oprescu sau doar al bucurestenilor?
ARES
03 Dec 2011

Cine palaria mea este Giovani Becali,si cu ce drept isi aroga asemenea puteri?Cate clase are Giovani Becali,si cum isi permite atata lipsa de respect fata de Sorin Oprescu,bucuresteni si Romania?

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

O statuie reprezentându-l pe Zlatan Ibrahimovic, ridicată în fața Friends Arena din Stockholm Federația suedeză de fotbal a anunţat că o statuie reprezentându-l pe Zlatan Ibrahimovic va fi... 22 Noi 2016 | (0)
Momente emoționante la căpătâiul lui Daniel Prodan pe Arena Națională Momente impresionante la Arena Naţională din Bucureşti, acolo unde întreaga suflare a... 18 Noi 2016 | (0)