2017-01-16 17:54

SOCIAL


Naţional Arena, nefinisată şi neplătită

 |  21:00
Naţional Arena, nefinisată şi neplătită

Naţional Arena nu este încă pregătită pentru a găzdui finala Europa League. Primarul general, Sorin Oprescu, asigură însă că toate modificările solicitate de UEFA vor fi rezolvate din primăvară. Acestea, cu toate că Primăria Capitalei spune că ar putea fi nevoită să plătească şi partea Guvernului la Stadionul Naţional.

Ultimele finisaje care mai trebuie realizate la Stadionul Naţional “Lia Manoliu”vor fi gata până în primăvară, a declarat pentru ziarul „Puterea” primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. “Mai sunt câteva finisaje minore, semnalate de UEFA. Cu siguranţă, vor fi gata până la data disputării finalei Europa League. Vor fi rezolvate toate, după ce oprim jocurile ca să înlocuim şi gazonul. Pentru aceste finisaje Primăria nu mai dă nici un ban. Am alocat deja banii. Finisajele vor fi suportate de constructor”, ne-a declarat Oprescu. Edilul-şef spune că, în cazul în care Guvernul nu va achita partea sa de bani pentru Naţional Arena, municipalitatea bucureşteană va suporta şi aceste costuri. “Dacă Guvernul nu va da banii până la sfârşitul anului, vom plăti noi. Nu am ce să fac. Mai sunt de plătit 279 de milioane de lei constructorului”, ne-a mai spus primarul general al Capitalei.

Oprescu a ţinut să le amintească reprezentanţilor Guvernului, într-o conferinţă de presă, că nu au livrat suma de bani care mai trebuie achitată constructorului Stadionului Naţional.

Nu este pentru prima oară când edilul-şef atrage atenţia că Executivul nu şi-a plătit partea sa la Naţional Arena. Totuşi, în urmă cu mai bine de o lună, reprezentanţii PDL din cadrul Primăriei Capitalei explicau că “temerile”lui Sorin Oprescu “nu sunt fondate”.

Dezvăluiri din interior: Stadionul are mari probleme

În urmă cu trei săptămâni, Giovani Becali, unul dintre apropiaţii preşedintelui FRF, Mircea Sandu, susţine că UEFA a făcut un raport special pentru Naţional Arena prin care se solicită modificări de urgenţă. “Autocarul nu are cum să intre la vestiare, o ia pe la intrarea invalizilor. La parcarea subterană sunt doar lifturi, nu au scări. Sunt multe şi multe alte disfuncţionalităţi. Nu înţeleg cum le-au dat autorizaţia! Au dispărut atâţia bani şi nici măcar nu l-au făcut cum trebuie”, a afirmat fostul impresar.

Conform recomandării UEFA, Primăria Capitalei va fi nevoită să refuze, începând cu finele lunii februarie, toate cererile echipelor de club, pentru a amenaja arena în vederea finalei Europa League de pe 9 mai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06

Mai multe imagini:
Naţional Arena, nefinisată şi neplătită
zoom

TAGURI: national arena, nefinisataComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANDREI MARCU
01 Dec 2011

Daca Oprescu a spus ca in vestitia se amortizeaza i n 5-6 ani, inseamna ca de fapt se va intampla in c ateva sute, la modul cum merg lucrurile acum.
EUGEN
01 Dec 2011

Este foarte probabil ca f iecare meci disputat pe s tadion sa fie de fapt pe minus pentru Primarie, da ca e sa luam in calcul to ate cheltuielile.
MAVERICK777
01 Dec 2011

Blat evident intre opresc u, primarul spagar si cel mai corupti oameni din f otbal: sandu, dragomir, b ecali.
TEO
01 Dec 2011

Daca la Cluj s-a construi t cu spaga un stadion ase manator cu 45 milioane, v a dati seama ce spagi au fost aici, de a costat 23 0 mil.
PAUL
01 Dec 2011

Oprescule , esti de o inc ompetente CRASA. Din mome nt ce tu esti PRIMAR , tu trebuie sa te ocupi cu d erularea investitiei , ac te ce tin de ea s.a.m.d. , si daca vezi ca directo rii tai sunt SI MAI INCOM PETENTI DA-I MA AFARA ODA TA ! Dar nu , lasa ca mer ge asa , pretul se dublea za si noi platim ca fraie rii PANA CAND?
ALECA
01 Dec 2011

La cat ma pricep eu la fo tbal si vazand starea gaz onului dupa meci investit iile in acest stadion ext rem de important pentru n oi nu se vor amortiza pre a curand.
TEEA
01 Dec 2011

Pacat de acest stadion si de romanii care abia ast eptau o astfel de constru ctie. Daca se facea cum t rebuia nu aveam probleme cu gazonul,…dar trebuie sa se fue de undeva nu? Nesimtitii!!
DRAGOS
01 Dec 2011

Se putea sa avem un lucru bine facut cap coada? Ca nd ne conduc astfel de oa mneni, avizi dupa bani, t e astepti mereu sa mai fi e nevoie de cate un act a ditional in plus la contr act, un surub, o saiba, c a asa ies banii...
TEODOR
02 Dec 2011

De ce guvernul nu isi ach ita partea sa?E cumva sta dionul lui Sorin Oprescu sau doar al bucurestenilo r?
ARES
03 Dec 2011

Cine palaria mea este Gio vani Becali,si cu ce drep t isi aroga asemenea pute ri?Cate clase are Giovani Becali,si cum isi permit e atata lipsa de respect fata de Sorin Oprescu,buc uresteni si Romania?

Adauga un comentariu

Random image