2017-01-19 00:28

SOCIAL


Cât costă un meci pe Naţional Arena

 |  21:00
Cât costă un meci pe Naţional Arena

Curăţenia pe Arena Naţională pentru un eveniment sportiv sau extrasportiv va costa până la 18.000 de euro, iar costul de asigurare a energiei electrice, apei şi gazelor s-ar putea ridica la 16.000 de euro. În plus, chiria pentru stadion se calculează în funcţie de dimensiunea spaţiului folosit.

La baza contractelor pe care le va încheia Primăria Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) cu persoanele care solicită desfăşurarea unor evenimente pe Naţional Arena va sta un acord-cadru care va stabili câteva principii generale de desfăşurare a evenimentelor sportive (interne şi internaţionale) şi nonsportive. “Se va lua în calcul numărul de locuri solicitate, numărul de agenţi de pază şi protecţie solicitat prin planul de pază per eveniment aprobat de către Jandarmeria Română, categoria spaţiilor solicitate (loje, tribuna I, tribuna II etc.), serviciile solicitate (catering, sonorizare etc.)”, ne-au declarat reprezentanţii ALPAB.

Asigurarea curăţeniei pe Naţional Arena va costa până la 18.000 de euro. “În funcţie de amploarea evenimentului există şi costuri generale. Astfel, costurile de curăţenie pentru fiecare eveniment, la care se adaugă şi curăţenia în timpul, în perioada de desfăşurare şi după eveniment, precum şi alimentarea continuă cu consumabile necesare spaţiilor de toaletă, se ridică la 14.000-18.000 de euro. După cercetarea pieţei, a rezultat că, în Bucureşti, paza şi protecţia necesare bunei desfăşurări a oricărui eveniment de tip sportiv sau nonsportiv ajunge la 9-11 euro/oră, pentru fiecare agent de pază. Pentru o bună desfăşurare a evenimentului, din punct de vedere tehnic (instalaţii sunet, audio-video, transmisii în direct audio-video, instalaţii de lumină şi de aer condiţionat), este necesară o echipă formată din 25-35 de persoane, specialişti în domeniile menţionate ale căror costuri urmează să fie determinate”, ne-au mai explicat reprezentanţii ALPAB.

Cluburile vor să stingă nocturna

“Costurile la utilităţi, electricitate, gaze, canalizare, se pot ridica, în funcţie de sezon (iarnă sau vară) la aproximativ 14.000-16.000 de euro pentru fiecare eveniment. Aceste ultime costuri nu au fost determinate de către ALPAB, instituţie care până în acest moment nu a organizat nici un eveniment pe Naţional Arena. Costurile rezultă din comunicările şi estimările constructorului”, ne-au declarat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Astfel, fiecare echipă care va disputa un meci pe Naţional Arena ar ajunge să plătească în jur de 40.000 de euro pentru utilităţi. În aceste condiţii, cluburile de fotbal ce participă în cupele europene au venit cu propuneri cât mai originale pentru reducerea costurilor. Un club a solicitat, de exemplu, ca nocturna să nu fie aprinsă la capacitate maximă. De asemenea, Rapid Bucureşti ar fi solicitat să închirieze doar inelul inferior al Stadionului Naţional sau să dispute partidele pe timpul zilei, pentru a nu aprinde nocturna.

Costurile la stadionul din Cluj

Chiria pe o lună pentru Cluj Arena va fi de 15.000 de euro, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj. Pentru aprinderea nocturnei şi pentru întreţinerea gazonului costurile minime vor fi de 60.000 de euro, potrivit sursei citate. În urma negocierilor cu oficialii Consiliului Judeţean, echipa de fotbal Universitatea Cluj-Napoca va plăti 7.500 de euro pe meci. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-11-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image