2018-10-18 19:02


Nava amiral a Poliţiei de Frontieră va supraveghea frontierele Europei

 |  12:30
Nava amiral a Poliţiei de Frontieră va supraveghea frontierele Europei

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a anunţat că nava amiral a părăsit, duminică, Portul Constanţa, urmând să supravegheze timp de trei luni frontierele Europei din Marea Mediterană. Misiunea are ca scop contracararea fenomenului de migraţie ilegală.

Potrivit sursei citate, „la frontierele maritime ale Italiei şi Greciei se va desfăşura, anul viitor, o nouă etapă a Operaţiunii Comune "Triton 2016", organizată sub egida Frontex, în cadrul proiectului Reţeaua Europeană de Patrulare (EPN), la care va participa, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru, şi Poliţia de Frontieră Română, prin detaşarea navei maritime de patrulare şi intervenţie ”Ştefan cel Mare” din cadrul Gărzii de Coastă, echipajul aflat la bord fiind format din 21 de poliţişti de frontieră”.

Sursa citată a mai menţionat că obiectivul principal al acţiunii este de a contracara fenomenul de migraţie ilegală. Operaţiunea se va desfăşura în Marea Mediterană, timp de trei luni.

Totodată, Poliţia de Frontieră va detaşa, în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare din Roma, doi ofiţeri de legătură. Aceştia vor avea misiunea de a menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată pe teritoriul Italiei şi Centrul Operaţional de Coordonare al IGPF, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei Frontex.

”Se va avea în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia contracarării fenomenului migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii între autorităţile de aplicare a legii din aceste ţări, precum şi un schimb eficient de experienţă între poliţiştii de frontieră europeni”, se precizează în comunicatul IGPF.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-28

TAGURI: nava, amiral, supravegheaza, frontiera, europa, marea, mediterana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...