2018-12-11 02:16


Negoiţă inventează parcări de 6,5 milioane euro

 |  21:00
Negoiţă inventează parcări de 6,5 milioane euro

Primarul Liviu Negoiţă (poreclit Livache) sparge peste 6,5 milioane de euro pentru două parcări. Mai mult, Primăria Sectorului 3 desfiinţează o parcare de circa 150 de locuri pentru a ridica o alta supraetajată şi pentru a mări taxele.

Administraţia locală condusă de primarul Liviu Negoiţă (PDL) desfiinţează parcarea de pe strada Câmpia Libertăţii nr. 64, din faţa blocului 34 A, ce are aproape 150 de locuri, pentru a ridica o altă construcţie de acest tip (parter şi un etaj). Potrivit indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 14.517.142 de lei (circa 3.522.894 de euro), iar parcarea supraetajată va avea 255 de locuri. Parterul va avea 85 de locuri, iar etajul va avea 170 de locuri. Noua construcţie va avea instalaţii electrice, canalizare şi alimentare cu apă.

Scandal la şedinţa de consiliu

Locatarii din blocurile învecinate parcării ce urmează să fie desfiinţată, prezenţi la ultima şedinţă a Consiliului Local, şi-au manifestat nemulţumirea că primăria nu le-a solicitat punctul de vedere. Cetăţenii se tem că vor ajunge să plătească 300 de lei pe locul de parcare lunar, în loc de 70 de lei pe an, cum s-a întâmplat în cazul parcării supraetajate construită de primărie pe Strada Răcari. „Înainte plăteam puţin pe un loc, iar după ce primarul a făcut parcarea în parteneriat public-privat, ne-a ridicat şi costurile, la 300 de lei pe lună”, a declarat unul dintre ocupanţii locurilor de parcare din Răcari.

“Reprezint cei aproximativ 650 de locatari din blocul 34A din Şos. Câmpia Libertăţii nr. 64, în faţa căruia aţi decis să construiţi o parcare supraterană, pe noi neconsultându-ne nimeni dacă dorim acest lucru. Deşi d-voastră spuneţi, în raportul de specialitate, că este pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor. Noi nu dorim această parcare şi în sprijinul acestei idei vom veni cu semnăturile noastre”, a spus Florica Cristea, reprezentanta locatarilor, citată în procesul-verbal al şedinţei de consiliu.

Preţuri umflate

Potrivit inginerilor constructori intervievaţi de reporterii “Puterea”, costul maxim al acestei investiţii ar fi trebuit să fie de 1,5 milioane de euro.

Aceasta nu este prima parcare “umflată”de PS3. Administraţia de sector condusă de primarul Negoiţă mai cheltuieşte 12.044.750 lei (2.922.915 euro) pentru construirea unei parcări subterane, cu 107 locuri, pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu. Şi în acest caz, primăria lui Livache a cheltuit de două ori mai mulţi bani decât preţul pieţei, potrivit experţilor în construcţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...