2018-12-18 21:51


Nemulţumiri:Oprescu ţine proiectele de urbanism la secret

 |  17:01
Nemulţumiri:Oprescu ţine proiectele de urbanism la secret

Mai multe organizaţii neguvernamentale de profil au participat astăzi la dezbaterea publică organizată de Primăria Capitalei pe tema regulamentului de avizare a proiectelor de urbanism în Bucureşti.

Bucureştenii sunt nemulţumiţi de relaţia de transparenţă şi comunicare a acţiunilor întreprinse de Primărie privind proiectele de interes public.

“Se impune transformarea site-ului municipalităţii într-unul mai prietenos cu cetăţeanul. Nu e posibil ca proiecte importante pentru oraş, cum ar fi şi recentul Plan Urbanistic General (PUG) sau acest regulament, să nu poată fi accesate de pe pagina principală. Am spus acest lucru de doi ani şi nu s-a luat nicio măsură”, a declarat Nicuşor Dan, reprezentantul Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, citat de Agerpres.

El a arătat că regulamentul în dezbatere este important pentru oraş, deoarece dacă se va aplica, toţi cetăţenii vor putea afla cu un an înainte că “vecinul vrea să construiască un bloc de patru etaje lângă ei într-o zonă cu regim de înălţime limitat”. Astfel, populaţia se poate manifesta împotriva unor astfel de măsuri abuzive.

Evaluare publică

Nicuşor Dan a spus că se pot evita procesele în instanţă dacă se aplică acest regulament şi dacă raportul evaluării publice va fi luat în considerare de consilierii municipali.

Reprezentanţii societăţii civile prezenţi la dezbatere au mai arătat că municipalitatea trebuie să stabilească locaţia pentru afişarea unor asemenea proiecte urbanistice, să stabilească comisiile consultative, la care să invite reprezentanţii tuturor partidelor şi să formuleze un raport de evaluare publică cu un conţinut minimal care să cuprindă opiniile cetăţeneşti.

“CGMB e mandatat să aprobe sau nu o documentaţie de urbanism şi vom vedea dacă ei vor ţine cont sau nu de ceea ce spun cetăţenii”, a completat Nicuşor Dan.

Centru de informare la PMB

Gheorghe Pătraşcu, arhitectul şef al municipalităţii, a anunţat că pentru o mai bună colaborare cu ONG-urile se va deschide cât de curând la parterul clădirii Primăriei Capitalei un centru de informare cu o linie de contact la care cetăţenii să se adreseze.

“Centrul e în constituire, probabil va avea un program de lucru dimineaţa şi după-amiaza, va exista un telefon la care să se poată face solicitările persoanelor şi să se obţină informaţii”, a spus Pătraşcu.

Arhitectul şef a mai arătat că municipalitatea nu deţine în prezent posibilităţile fizice necesare pentru a se realiza urgent metodologia aplicării regulamentului, deoarece în această perioadă nu se pot cumpăra calculatoare şi alte aspecte de logistică pentru organizarea internă.

El a spus că e nevoie de timp pentru ca aceste mijloace materiale şi umane să poată fi folosite în scopul reglementărilor şi eliminării blocajelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
06 Aug 2011

De cand isi permit aceste ONG-uri sa vorbeasca in numele bucurestenilor?Se stie doar ca nu sunt decat niste unelte in mainile Elenei Udrea,care ii finanteaza cu fonduri ministeriale!Pana acum se rezumau doar la faultarea lui Sorin Oprescu!Acum chiar au sarit calul,vorbind in numele locuitorilor Bucurestiului!
Random imageUltimele stiri


loading...