2018-12-16 03:20


Nicolae Bănicioiu: Aproximativ 90 de pacienți rămân în continuare în stare critică și gravă

 |  13:21
Nicolae Bănicioiu: Aproximativ 90 de pacienți rămân în continuare în stare critică și gravă

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, marţi, că aproximativ 90 de pacienți rămân în continuare în stare critică și gravă în spitalele bucureștene. Aceştia au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv din Capitală, în urma căruia 32 de persoane au murit.

"În continuare sunt aproximativ 90 de bolnavi în stare gravă și critică. Numărul lor este aproximativ același. Situația poate fi schimbătoare. Sunt câțiva care au perspectivă de îmbunătățire și ne punem toată încrederea în forțele medicilor. A fost ieri și o evaluare cu medici francezi, experți internaționali recunoscuți, și au confirmat că procedurile au fost efectuate corect, protocoalele respectate, nici ei nu văzuseră genul acesta de leziune. Chiar spuneau și francezii că în 20 de ani de experiență pe marile arsuri nu au întâlnit așa ceva", a precizat ministrul Sănătății, potrivit Agerpres.

Nicolae Bănicioiu a mai spus că mulți pacienți au necroză pulmonară. Ministrul a ţinut să sublinieze că este acceptat orice ajutor pe care îl poate oferi "oricine".

"Acceptăm orice ajutor pe care ni-l poate oferi absolut oricine. Orice, și în echipe medicale. Nu ne-am opus niciun moment în a fi preluați pacienți și în altă parte", a susţinut ministrul Sănătăţii.

Chestionat de ce nu a fost folosit spitalul mobil, Nicolae Bănicioiu a spus că s-ar fi pierdut mult timp dacă s-ar fi apelat la această măsură.

"Spitalul mobil nu avea de ce să fie folosit nici în prima etapă și nici acum. Victimele au fost luate imediat și aduse în secțiile de primiri urgențe funcționale. Este mult mai bine așa, pentru că nu s-a mai pierdut timp. Pacienții au fost direcționați către spitalele care, pe lângă primirea și monitorizarea din prima etapă, puteau să acorde și îngrijirea de specialitate, cele care aveau și secție de chirurgie plastică. Spitalul mobil se putea folosi în cazul în care numărul de victime era mult mai mare și capacitatea spitalelor existente era depășită sau spitalele existente erau în imposibilitatea de a fi folosite", a explicat ministrul Sănătăţii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-03

TAGURI: nicolae banicioiu, 90, pacient, ramane, stare, critica, grava
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...