2018-12-19 13:43


Nicolae Bănicioiu: Din cei 133 de răniți în incendiu, peste 80 sunt în stare gravă

 |  13:31
Nicolae Bănicioiu: Din cei 133 de răniți în incendiu, peste 80 sunt în stare gravă

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, miercuri, că din cei 133 de răniți în urma incendiului din clubul Colectiv peste 80 sunt în stare gravă. În comparaţie cu bilanţul anterior, 12 pacienți au fost externați.

”Întregului colectiv de la Floreasca îi mulțumesc pentru ceea ce face. Toți medicii din țară sunt în stand-by și organizarea este destul de bună. Aici mobilizarea este exemplară: sunt mobilizați 40 chirurgi plasticieni și 20 rezidenți. Mobilizarea este extraordinară. Suntem cu echipele din Israel și Turcia, alte echipe decât cele care au fost până acum, și se face tot ce este posibil pentru salvarea vitimelor. Medicii din străinătate vor merge la mai multe spitale. Remarc că toți laudă prestația medicilor români. În rest, Domane ajută!”, a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit b1.ro.

Nicolae Bănicioiu a mai spus că, până în prezent, nu a fost nevoie de venirea unor medici din țară.

„Probabil că (vor veni n.r.) zilele viitoare, când se va constata și oboseală unora dintre cei de la București. Cei de aici au fost folosiți într-un ritm continuu”, a completat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Acesta a lăudat și organizarea în privința donării de sânge.

”Din punct de vedere al donatorilor suntem bine organizați, am făcut și noi un apel pentru a fi asigurați. Au fost multe apeluri pe Facebook, care nici nu au fost adevărate, dar nu asta contează. Cine vrea să doneze sânge, obiecte sanitare, nu trebuie să vină cu ele la spital, trebuie să contacteze Unifarm, altfel e dezordine. Ieri au venit cu banane să blocheze ușile spitalelor...”, a relatat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că sângele venit din Republica Moldova trebuia testat pentru că provinde dintr-un mediu extracomunitar.

”Sângele din republica Moldova trebuia testat. Nu putea intra extracomunitar fără a fi testat. Au venit probabil 200 de unități. Totul e preluat și oamenii își fac datoria cu calm.

Din străinătate am primit foarte multe idei de a putea sprijini medicii, oferte de a trimite echipe medicale în România și chiar vin pentru evaluare, pentru a vedea dacă sunt cazuri care pot fi tratate mai bine în altă parte. Din păcate transportul mai ales aerian nu poate fi garantat”, a afirmat minitrul Nicolae Bănicioiu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-04

TAGURI: nicolae banicioiu, 133, rait, incendiu, 80, stare, grava
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...