2018-12-10 20:46


Nicolae Bănicioiu: Nu au mai fost semnalate probleme de natură tehnică în utilizarea cardului de sănătate

 |  13:40
Nicolae Bănicioiu: Nu au mai fost semnalate probleme de natură tehnică în utilizarea cardului de sănătate

Ministerul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, marți, că în prezent aproximativ 75% din serviciile medicale sunt validate pe baza cardului de sănătate. Ministrul a ţinut să precizeze că situaţia este „foarte bună”, nemaifiind semnalate probleme de natură tehnică în utilizarea acestuia.

"În acest moment situația este foarte bună. CNAS a comunicat că au început să crească cazurile de validare a serviciilor medicale pe bază de card. Sunt undeva spre 75%, ceea ce este esențial și confirmă faptul că nu sunt probleme de sistem. Problemele de natură tehnică nu mai sunt semnalate în momentul de față", a declarat Nicolae Bănicioiu, la Spitalul "Marie Curie".

Ministrul Sănătăţii a mai spus că introducerea cardului de sănătate în sistemul medical nu reprezintă o chestiune "asumată politic" și nu este "meritul" său sau al echipei ministeriale.

"Acest card trebuia introdus odată și odată în România. Este principala formă de a opri frauda și scurgerile din sistemul sanitar. România trebuie să ajungă la nivelul țărilor europene. Nu este o chestiune politică, nu este asumată politic, nu este vreun merit al meu, nici măcar al echipei ministeriale. Vorbim de cel mai de amploare proiect al României după 1989, vorbim de 14 milioane de asigurați", a susţinut ministrul Sănătății.

Referitor la Legea vaccinării, Nicolae Bănicioiu a spus că în câteva săptămâni proiectul va fi pus în dezbatere publică.

"Legea vaccinării — comisia este aproape de draftul final, pe care îl vom pune în dezbatere publică. Este vorba de săptămâni", a precizat Nicolae Bănicioiu.

Referindu-se la cazul cântărețului Gabriel Cotabiță, ministrul Sănătăţii a spus că, din punctul său de vedere, în apropierea unei săli de fitness ar trebui să existe "posibilitatea unei intervenții medicale".

"Chiar o să investigăm această posibilitate, dar trebuie reglementată conform normelor europene. Ne gândim la variante care să rezolve o problemă de intervenție. Mai țin foarte mult și de noi. Grija pe care ne-o purtăm noi înșine nu ne-o poartă nimeni altcineva. Trebuie ținut cont de regimul alimentar, efortul susținut. Trebuie să consulți medicul. De aceea am introdus și acele riscograme, de aceea ne gândim să introducem și controlul obligatoriu", a afirmat Nicolae Bănicioiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: nicolae, banicioiu, nu, este, semnaleaza, problema, tehnica, utilizeaza, card, sanantate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...