2018-12-12 06:15


Ninsori abundente în aproape toată ţara. ANM a emis COD GALBEN

 |  14:34
Ninsori abundente în aproape toată ţara. ANM a emis COD GALBEN

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ninsori, valabilă în intervalul 26 noiembrie, ora 06.00 – 27 noiembrie, ora 09.00, în aproape toată ţara.

Potrivit ANM, în perioada menţionată se va semnala ninsoare, strat consistent de zăpadă şi cantităţi importante de apă.

„Precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali”, se arată în avertizarea ANM.

Meteorologii au mai anunţat că în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. De asemenea, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 50...55 km/h.

„Ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala şi în după-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (25/26.11) în nord-est, centru, precum şi în zonele de deal şi de munte”, precizează ANM.

Potrivit meteorologilor, precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

TAGURI: ninsori, abundente, aproape, toata, tara, anm, cod, galben
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...