2019-03-24 17:49


Noi focare de pestă porcină africană, descoperite în România

 |  15:14
Noi focare de pestă porcină africană, descoperite în România

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că au fost descoperite noi focare de pestă porcină africană, virusul fiind depistat la porcii din două gospodării din comuna Giurgeni, judeţul Ialomiţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de ANSVSA, în data de 20 iulie a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcii din două gospodării din comuna Giurgeni, județul Ialomița .

"În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgență.

Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială și au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport si a fost dispusa uciderea porcinelor din cele două gopodării și ecarisarea carcaselor", se mai arată în comunicat.

Proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despăgubiri conform prevederilor HG 1214/2009, modificată și completată prin HG 484/2018.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic, mai spune ANSVSA.

În ultima perioadă, au fost depistate mai multe focare de pestă porcină în România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-21

TAGURI: pesta porcina africana, focare, romania,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COADA DRACULUI
21 Iul 2018

CONTROL PE LA MINCARE DE CONCENTRATE , ADUSE DE AFARA . ANIMALELE BOLNAVE SE SACRIFICA , SINT MACINATE SI BAGATE IN CONCENTRATELE CARE LE DAU SPRE VINZARE . ALO CONTROLUL LA VAMA CU SANEPIDUL .
ANONIM
22 Iul 2018

Cum va explicati ca la ferma de porci a porcului drak-nea din TeleMorman (de prosti) nu a ajuns pesta porcina. Acolo nu controleaza nimeni sau le este teama de dictatorul ciumat rosu. ?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...