2018-12-13 20:01


Noi reguli pentru prima zi de şcoală. Ce acte trebuie să aduceţi

 |  15:02
Noi reguli pentru prima zi de şcoală. Ce acte trebuie să aduceţi

Cei care îşi duc copiii la grădiniţă şi la şcoală în această toamnă trebuie să ştie că au fost modificate actele medicale necesare. Astfel, nu vă mai trebuie ca până acum anumite analize medicale periodice.

Potrivit unui ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, pentru începerea noului an şcolar, atât la şcoală, cât şi la grădiniţă, sunt necesare o adeverinţă medicală cu date privind suferinţe patologice ale copilului şi un aviz epidemiologic prin care se atestă dacă acesta are semne de boală transmisibilă.

„ Începînd din anul şcolar 2015-2016, elevii vor prezenta un aviz epidemiologic semnat de medic prin care se atestă faptul că respectivul copil sau elev are sau nu are semne şi simptome sugestive de boală transmisibilă“, a declarat Oana Grigore, purtătorul de cuvînt al Ministerului Sănătăţii.

Adeverinţa medicală cuprinde date privind suferinţe patologice ale copilului care urmează să intre sau să reintre în colectivitate, printre care astm, otită, maladii congenitale de cord, probleme de învăţare /dezvoltare, diabet zaharat, leziuni osteoarticulare, convulsii, tulburări de vorbire, auz vedere, tuberculoză. De asemenea, vor fi trecute în adeverinţă informaţii privind alergii la medicamente, alimente sau altele, pe care le-ar putea avea copilul, şi ce medicamente sau vaccinuri a efectuat. Totodată elevul va fi supus unui examen fizic, în care îi vor fi evaluate înălţimea, greutatea, indicele de masă corporală şi presiunea arterială (pentru copii peste trei ani). Documentele medicale se eliberează de medicul de familie sau de medicul colectivităţii de la care provine copilul.

Pentru anul 2015, documentele medicale necesare pentru înscrierea/ frecventarea fiecărui an de învăţămînt al preşcolarilor şi elevilor vor fi depuse la sediul unităţilor de învăţămînt pînă la data de 1 octombrie 2015.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-27

TAGURI: scoala, elevi, adeverinta medicala, aviz epidemiologic, medic de familie, ministerul sanatatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...