2018-12-14 19:23


Noi reguli privind parcarea pe trotuar

 |  16:48
Noi reguli privind parcarea pe trotuar

Mașinile nu vor mai putea fi parcate pe trotuar dacă nu este asigurată o lățime de minimum doi metri destinată circulației pietonilor, prevede ultimul proiect de lege depus la Parlament la finele anului trecut.

Autorul inițiativei legislative, senatorul Valeriu Todirașcu, pornește de la constatarea că deplasarea pietonilor și persoanelor cu dizabilități, care utilizează cărucioare cu rotile, a devenit un calvar din cauza autovehiculelor staționate sau parcate pe trotuare. Mai mult, pietonii, inclusiv copiii însoțiți sau nu de părinți, ajung din acest motiv să meargă pe partea carosabilă a drumurilor publice, supunându-se astfel riscului unor grave accidente, scrie Profit.ro.

Acesta arată că până și un metru de trotuar este insuficient, în special când e vorba și de deplasarea cărucioarelor pentru copii sau pentru persoanele cu dizabilități, iar pentru intervențiile ambulanțelor și pompierilor este nevoie de un spațiu mai mare.

“Pe acest spațiu pietonal de pe trotuare trebuie să fie posibilă deplasarea tărgilor cu răniți, însoțite de paramedicii care acordă primul ajutor, și utilajelor pompierilor. Cum s-ar putea acorda primul ajutor într-un accident colectiv, ca cel din “Colectiv”, pe o stradă unde autovehiculele ar fi parcate lângă pereții clădirilor?”, se întreabă parlamentarul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-09

TAGURI: parcare, trotuar, lege cod rutier
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CORECT
10 Ian 2016

Foarte buna initiativa,excelent demers ptr. buna circulatie a pietonilor si disciplinarea soferilor,trotuarul este ptr. pietoni!!!
GIGI
10 Ian 2016

f.bine. si cine o sa o respecte? romanii smecheri ? cine o sa o aplice? tot " organele " ? inca o lege fara finaliatate. vai de tarisoara asta osindita la viata de rahat.
Random imageUltimele stiri


loading...