2018-10-22 08:39


Noua lege funerară. Ce va fi interzis

 |  13:45
Noua lege funerară. Ce va fi interzis

Noi reglementări privind funeraliile în România. Noua lege va permite oamenilor să facă înmormântări fără preot. Mai mult decât atât, nu se mai permite priveghiul în casă.

Astfel, românii pot avea parte de o înmormântare civilă sau laică, iar oamenii au posibilitatea de a alege, în timpul vieții, modul în care vor fi înhumați, având și opținea de a fi incinerați sau nu.

“Înmormântarea poate fi religioasă sau laică, precedată sau nu de incinerare. Locul şi modalitatea înmormântării vor fi conforme voinţei exprimate în timpul vieţii de persoana decedată, fără nici o modificare a ultimei voinţe a acesteia”, se arată în art.16 al Legii 102/2014, privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare din România, scrie Ziare.com.

Un alt aspect al legii este cel legat de morminte. Astfel, dacă un loc de veci este lăsat în paragină timp de doi ani, administrația are dreptul de a confisca locul, potrivit dreptul-omului.org.

Mai mult decât atât, noile reglementări UE prevăd că familia are obligaţia să depună persoana decedată la casa mortuară după numai o oră de la momentul decesului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-23

TAGURI: lege funerara, inmormantari, preoti, mormant
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...