2018-06-23 11:23


Noul Cod al muncii va intra în vigoare la 30 aprilie

 |  16:45
Noul Cod al muncii va intra în vigoare la 30 aprilie

Noul Cod al muncii, pentru care Guvernul şi-aangajat răspunderea în Parlament, intră în vigoare din 30 aprilie, fiindpublicat joi în Monitorul Oficial, după ce legea a fost promulgată depreşedintele Traian Băsescu.

Guvernulşi-a angajat, în 8 martie, răspunderea în Parlament asupra proiectului nouluiCod al muncii. Opoziţia a depus ulterior o moţiune de cenzură, care a fostrespinsă.

Deasemenea, PSD şi PNL au sesizat Curtea Constituţională, contestând adoptareaCodului muncii prin procedura asumării răspunderii Guvernului, precum şielemente de fond ale actului normativ. Curtea Constituţională a respins, în 23martie, sesizarea privind neconstituţionalitatea actului normativ.

Discuţiilepentru modificarea actualului Cod al muncii au început între Guvern, sindicateşi patronate din luna decembrie, iniţial fiind stabilit ca terme-limită denegocieri sfârşitul anului 2010. Termenul s-a prelungit până în ianuarie, apoiîncă o dată până în martie, când Emil Boc şi-a asumat răspunderea pe o formăcare conţinea foarte puţine observaţii ale sindicatelor şi patronatelor.

Practic,Boc şi-a asumat răspunderea pe o formă apropiată de cea iniţială care fusesepostată iniţial pe site-ul Ministerului Muncii, în varianta finală fiindincluse doar opt amendamente din cele 144 de propuneri formulate deparlamentarii coaliţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-03-30





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri









Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.