2018-12-17 11:54


UPDATE. Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 43 de morţi

 |  07:44
UPDATE. Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 43 de morţi

UPDATE, ora 9.20 Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 43 de morţi, după ce, duminică dimineaţa, alţi doi răniţi internaţi la Spitalul "Floreasca" din Capitală şi-au pierdut viaţa. În cursul zilei de sâmbătă au murit nouă persoane.

Doi răniţi internaţi la Spitalul ”Floreasca” din Capitală au murit în această dimineaţă.

Surse medicale, citate de Mediafax, au afirmat că la Spitalul Floreasca au murit Alexandra Rădulescu, în vârstă de 26 de ani, şi un cetăţean turc.

Profesorul Ioan Lascăr a precizat că, începând din a cincea zi este cea mai dificilă perioadă pentru răniţii în stare critică.

"La toţi cei patru decedaţi din Spitalul Floreasca le-a cedat plămânul. Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult", a explicat Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.

...................

Numărul celor care au murit în urma tragediei de la clubul Colectiv a ajuns, sâmbătă seara, la 41. Alte două persoane rănite în incendiu au murit la Spitalul Floreasca și Spitalul Bagdasar-Arseni.

Reprezentanţii celor două spitale au confirmat decesul răniţilor.

În cursul zilei de sâmbătă, nouă persoane au murit, dintre care șapte, la spitale din București, iar două după ce au fost transferate în Olanda.

"Vestea tristă era de așteptat. Nu este o surpriză. Așa cum am anunțat, numărul de decese era de așteptat să crească. Este săptămâna cea mai dificilă. (...) Ne aflăm în etapa în care complicațiile majore sunt de așteptat", a precizat șeful secției de chirurgie plastică și reparatorie a Spitalului de Urgență Floreasca, Ioan Lascăr, pentru Agerpres.

Medicul a ţinut să sublinieze că, "din păcate", lista victimelor din clubul Colectiv ar putea să crească.

Medicul Mircea Carantino a afirmat, la rândul său, că cea de-a noua victimă de sâmbătă, o femeie, a fost înregistrată la Spitalul Bagdasar Arseni.

"Era dintre pacienții aflați în stare critică încă de la început. A fost ținută pe aparate în toată această perioadă. Au fost încercate mai multe operații. Era pe hemodializă", a explicat medicul Mircea Carantino.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-08

TAGURI: numar, persoana, decedat, incendiu colectiv, ajunge, 41
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COLECTIVĂ
08 Noi 2015

De-atâţia ani aud plângând Strângând din dinţi şi murmurând Bătrâni docili, bolnavi, sperând Cu mâna’ntinsă, aşteptând Medicamente compensate. De-atâţia ani îi văd votând, Aceiaşi fraieri, ştampilând Partide, liste abundând De hoţi care ne flituiesc făcând Averi nemăsurate. De-atâţia ani îi văd plecând Prin alte ţări, purtaţi de vânt Profesori, medici, căutând O slujbă, şi-un guvernământ Cu taxe moderate. De-atâţia ani şi ani, de când E jecmănit omul de rând Mă-ntreb ce-l ţine mut şi blând, Când se vă răscula urlând Cerând dreptate. Să-nceapă înc-o revoluţie Să scriem altă constituţie, Să dăm cu hoţii de pământ Să văd şpăgarii transpirând Cu-averile luate. Să – i văd dormind pe scânduri ude Nu pe şezlonguri în Bermude, Să simtă sărăcia-n oase Fără averi şi fără case Muncind pe deşelate.
Să SIMTă FRICA
08 Noi 2015

pe sub piele Să vadă cerul prin zăbrele Să-i ardă dorul de copii Cum alţi copii au ars de vii Cu lacrimi neuscate. Să-i văd scriind pe la ziar, Că-i greu la penitenciar, Că traiul este inuman Că sunt trataţi ca-n Bantustan C-aşa nu se mai poate. Să plângă după o tigară, Să-ntrebe „cum e pe afară„ Să nu mai vrea ziua de mâine Să dea şpagă pentru o pâine Să doarmă pe-apucate. Şi în final, aliniaţi Să-şi care palme disperaţi Că au făcut doar legi tembele şi-acuma stau proptiţi de ele Cu mâinile legate. De-atâţia ani aştept sperând Să văd românul iar luptând Nu pentru alţii sau haihui, Ci-acasă, pentru el şi-ai lui Şi pentru libertate. Şi-acuma când nu mai credeam Că o să-mi bată ploaia-n geam Încep să mă mai răcoresc Privesc şi plâng şi iar privesc, Hai că se poate! (excelent scrisă, de Neacşu Marin)
Random imageUltimele stiri


loading...