2018-12-10 11:05


O nouă ameninţare a ROMGAZ, pentru recuperarea datoriilor de la ELCEN, a fost depăşită. Municipalitatea va plăti în avans subvenţia

 |  17:05
O nouă ameninţare a ROMGAZ, pentru recuperarea datoriilor de la ELCEN, a fost depăşită. Municipalitatea va plăti în avans subvenţia

Astăzi la ora 12:00 era termenul limită dat de ROMGAZ pentru recuperarea datoriilor pe care ELCEN le are la plata gazelor utilizate pentru furnizarea apei calde. Ministerul Energiei, în subordinea căruia se află ELCEN, a anunţat că va promova o ordonanţă de urgenţă, astfel încât Primăria Capitalei să poată plăti subvenţiile la încălzire în avans. Astfel, ROMGAZ nu va mai întrerupe furnizarea gazelor către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) pentru cei 1,25 de milioane de bucureşteni racordaţi la RADET.

În această dimineaţă, a avut loc la Ministerul Energiei o şedinţă de urgenţă între reprezentanţii ministerului, cei ai ELCEN şi Romgaz, pe tema alimentării cu căldură şi apă caldă a Capitalei. Aceasta după ce, cu o seară înainte, Romgaz anunţase că va opri livrările de gaze către ELCEN din cauza datoriilor. ELCEN se angajase să achite o primă tranșă de 6 milioane de lei din cele peste 300 de milioane de lei pe care le are de dat Romgaz. Soluţia găsită de Ministerul Energiei se va concretiza printr-un act normativ ce va fi emis de Guvern. „Ordonanţa de urgenţă va permite Primăriei să plătească în avans subvenţia către RADET, iar banii să ajungă, prin intermediul ELCEN, la Romgaz, astfel încât Romgaz să nu întrerupă furnizarea de gaze către producătorul de energie termică din Bucureşti. Aceşti bani, circa 193 de milioane de lei, pot asigura fluxul financiar până la finele lunii ianuarie 2017, mai mult sau mai puţin în funcţii de condiţiile meteo”, spun surse din minister, citate de agerpres. Cu toate acestea, Consiliul de Administraţie al Romgaz cere asigurări din partea Ministerului Energiei că această ordonanţă va fi discutată în Guvern în şedinţa de miercuri din această săptămână. În centrul blocajului economico-financiar dintre ELCEN, RADET şi ROMGAZ stau cei 1,25 de milioane de bucureşteni care sunt racordaţi la distribuitorul de energie termică RADET, companie care şi-a anunţat intrarea în insolvenţă. G.D.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-03

TAGURI: romgaz, recupereare, datorii, elcen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FLORIN
04 Oct 2016

Deci... Eu, ca Minister, votez o lege care-mi permite, tot mie (!!!), sa incasez niste bani. Bun asa, vreau si eu sa-mi deschid un minister de-asta, in care eu votez sa primesc bani in plus.
Random imageUltimele stiri


loading...