2018-09-23 07:48


O nouă bază NATO s-ar putea construi la Buftea

 |  17:41
O nouă bază NATO s-ar putea construi la Buftea

O știre privind o posibilă construire a unei baze NATO sau americane la Buftea a circulat în ultimele zile. Deși nu este confirmată oficial, informația a apărut pe ziarul Național și pe știripesurse.ro.

"Informatii de ultima ora intrate in posesia noastra arata ca deja negocierile purtate pe aceasta tema avanseaza rapid, fiind ca si stabilita locatia pentru constructia bazei din apropiere de Capitala, care urmeaza a fi construita de la zero in perimetrul Buftea – Corbeanca! Mai mult chiar, serviciile militare de informatii fac deja „munca de cercetare” specifica preliminara pentru a nu se cadea in vreo capcana imobiliara si pentru ca locatia sa fie una „safe” din toate punctele de vedere. Si chiar daca apropierea de un oras mare precum Bucurestiul ar putea surprinde la prima vedere, ca nefiind una ideala pentru o asemenea destinatie, se pare ca noua baza nu va gazdui musai tancuri, avioane sau alta tehnica de lupta, ci mai degraba va asigura suportul logistic, mai ales in domeniul „intelligence”, pentru functionarea Centrului Operational  NATO  care  functioneaza  chiar in Bucuresti si urmeaza a fi extins", este informația care a circulat în spațiul public.

Jurnaliștii de la publicația locală Expresul de Buftea oferă și câteva argumentația care ar posibil un astfel de scenariu. Printre argumentele lor se numără relația bună româno-americană și desele întalniri Iohannis-Trump care ar putea fi avut ca și subiect și noua bază militară; prezența lui Eduard Hellvig ca director al SRI, un apropiat al primarul din Buftea, Gheorghe Pistol, care ar putea pune la dispoziție un teren gol pentru construcție sau proiectele noi care se dezvoltă în zona Buftea-Corbeanca.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-24

TAGURI: baza nato, buftea, baza militara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGE
24 Sep 2017

Stirea e un mare fas. Nu exista publicatia Expresul de Buftea, acesta e doar un site administrat de un singur om ce nu are nimic in comun cu jurnalismul. Eu unul cred ca e doar o manipulare ordinara facuta de Bogdan Toba (adminul cu Expresul) contra primarului orasului Buftea cu care acesta se afla in razboi. Domnul cu site-ul a incercat sa intre in politica, a strans semnaturi pentru a candida conslier independent, a iesit dar a pierdut pentru ca nu si-a declarat veniturile (costurile) campaniei cum scria in legea electorala. Un personaj de vis....
GEORGESCU
25 Sep 2017

bogdan toba este un tampit
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...