2017-01-22 18:20


O simplă căutare pe Google l-a făcut pe un australian să se îndrăgostească de România

 |  21:01
O simplă căutare pe Google l-a făcut pe un australian să se îndrăgostească de România

Samuel Gazis este exemplul perfect pentru multiculturalism. Născut la Melbourne dintr-o mamă grecoaică şi un tată nigerian, percuţionistul în vârstă de 29 de ani s-a mutat de curând la Oradea, acolo unde studiază Medicina şi declară că se simte “un român de onoare”. Dacă înainte să ajungă aici recunoştea că nu ştia absolut nimic despre ţara noastră, acum o consideră patria sa, catalogând-o drept “una minunată”.

“Man, de mic am fost foarte energic şi plin de viaţă. Amestecul ăsta de culturi m-a influenţat enorm. Uneori, îmi era greu să le spun oamenilor care ţară mă reprezintă mai mult, Australia, Grecia sau Nigeria. Acum sunt aici, la voi, şi m-am ataşat enorm”, vorbeşte Samuel cu un puternic accent australian. E omul căruia “smiley face” i se potriveşte perfect. E de fiecare dată cu zâmbetul pe buze. Asta deoarece, spune el, îşi trăieşte viaţa prin muzică. A început iniţial să cânte la pian, iar până la urmă a ajuns la tobe şi percuţie, acum inima sa bătând în ritmul lor. “A fost dragoste la prima vedere. De 20 de ani sunt urmărit de ea, iar acum parcă e mai puternică decât atunci”, spune percuţionistul. Până să ajungă la Oradea, Samuel se poate lăuda cu două tururi în SUA, dar şi cu faptul că a înregistrat un album alături de una dintre cele mai mari trupe din Australia, The Temper Trap.

A găsit Oradea pe internet

În 2007, Sam s-a mutat pe una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei, Lefkada, alături de mama sa, un misionar creştin. În afară de cariera muzicală, acesta şi-a dorit întotdeauna să îi calce pe urme tatălui său, un doctor oncolog foarte apreciat în Australia. În Grecia nu putea să studieze, deoarece trebuia să vorbească fluent limba şi, mai mult, trebuie să urmeze şi un prim stagiu militar. “În Lefkada, ritmul vieţii era foarte lent, aşa că am luat decizia care mi-a schimbat viaţa”. Şi i-a anunţat pe părinţii săi că va pleca în România pentru a studia Medicina. “De ce România?”, a fost reacţia acestora. “Fiindcă acolo sunt multe fete frumoase”, a fost prompt Samuel cu deja obişnuitul său zâmbet mare pe faţă. “Am dat o căutare pe internet «locuri ieftine din Europa unde poţi studia medicina în engleză», iar la rezultate mi-a apărut Oradea, România. A doua zi deja îmi făceam bagajele. Ştiam că merg în ţara unde există Dracula, muzică house de calitate şi multe femei frumoase”, spune şi acum, amuzat, tânărul adoptat de bihoreni din octombrie 2009.

Şi-a cumpărat costum de alpinist de frica gerului

Până să ajungă în România, Samuel nu se mai confruntase cu temperaturi scăzute. În Australia, Nigeria şi Grecia, frig era considerat atunci când termometrul arăta un minim de 10 grade Celsius.  “M-am speriat când m-am uitat pe prognoze, nici nu mai văzusem zăpadă până atunci, doar la televizor”, spune percuţionistul, care îşi aminteşte şi o poveste amuzantă. “Am mers la un magazin dedicat echipamentelor de alpinism şi am cerut cea mai călduroasă jachetă pe care o au. Imaginaţi-vă cum arătam în mijlocul oraşului îmbrăcat cu o jachetă enormă, care pe deasupra mai era şi verde strălucitoare. Literalmente, avea şi metal încorporat ca să pot fi detectat în caz de avalanşă. Poate era vreo avalanşă la Oradea şi trebuiau să mă găsească”, mai spune el râzând.

A asanat un porc în stil tradiţional

Nici impactul meteorologic, nici cel cultural nu l-au descurajat pe Sam, care a ajuns să se adapteze stilului de viaţă, iar acum chiar să iubească necondiţionat tot ce înseamnă România. “Îmi place tot ce se întâmplă aici, de la oamenii minunaţi şi până la produsele alimentare. Să ştii că îmi plac mult ouăle umplute, dar şi sarmalele. O dată am mâncat cam 20!”, este mândru australianul, care a rămas şocat iarna trecută, atunci când a fost invitat într-un micuţ sat din Bihor, Orvişele. A sacrificat cu propriile mâini doi porci. “A fost cel mai barbar lucru pe care l-am făcut în viaţa mea. Am spus că dacă tot mânânc carne de porc, atunci ar trebui să simt şi prin ce trece un măcelar. Mi s-a cam luat pofta de carne apoi. Cred că a fost iniţierea mea aici, acum pot să mă numesc un român de onoare. Mă simt ca acasă în România”, mai povesteşte Samuel.

Carisma i-a adus contractul carierei

Pasionat de sporturile de contact, studentul de la Oradea se antrenează zilnic la o sală din oraş alături de fostul campion mondial de judo Alexandru Lungu. Aşa s-a întâmplat şi în aprilie anul trecut, atunci când l-a întâlnit pe promotorul Eduard Irimia, care organiza o gală Superkombat. “Mi-a aflat povestea, i-a plăcut şi am avut şansa de a susţine nu mic recital în direct pe Eurosport înaintea finalei la categoria grea. M-am simţit onorat, toţi prietenii din Australia şi Grecia m-au văzut. Acum am primit oferta de a fi MC-ul oficial al galelor. Am acceptat fără să mă mai gândesc la alte contracte. E o şansă uriaşă pentru mine”, a pus Samuel, care va debuta în noua postură la Local Kombat Ploieşti “România vs Restul Lumii”, programată pentru sâmbătă de la ora 21.30.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2014-03-27

Mai multe imagini:
O simplă căutare pe Google l-a făcut pe un australian să se îndrăgostească de România
zoom
O simplă căutare pe Google l-a făcut pe un australian să se îndrăgostească de România
zoom
O simplă căutare pe Google l-a făcut pe un australian să se îndrăgostească de România
zoom

O simplă căutare pe Google l-a făcut pe un australian să se îndrăgostească de România
zoom
O simplă căutare pe Google l-a făcut pe un australian să se îndrăgostească de România
zoom

TAGURI: samuel, gazis, oradea, percutionist, medicina, superkombat, eduard, irimiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image