2017-01-23 08:45


Oamenii străzii nu se vor mai aciua la Urgenţă

 |  18:37
Oamenii străzii nu se vor mai aciua la Urgenţă

Odată cu venirea frigului, oamenii străzii care ar trebui să apeleze pentru a fi ajutaţi, la adăposturile special amenajate din Capitală, supraaglomerează Urgenţele din spitale.

Pentru a înceta acest lucru, prefectul Mihai Atănăsoaei a cerut centrelor de asistenţă socială o evidenţă exactă a locurilor disponibile pentru cazarea oamenilor fără adăpost, în sezonul rece, astfel încât aceştia să nu mai fie plimbaţi între diferite unităţi, pentru ca ulterior să ajungă la spital, la Primiri Urgenţe, pentru a nu îngheţa de frig.

Atănăsoaei a avut o întâlnire cu şefii  SMURD, ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, precum şi cu responsabilii direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului ale sectoarelor şi ale Municipiului Bucureşti. Prefectul a cerut acestora să se implice eficient în gestionarea locurilor libere în centrele destinate oamenilor străzii.

La nivelul Municipiului Bucureşti există opt adăposturi, capacitatea normală de cazare a acestora fiind de 268 de locuri, iar capacitatea extinsă putând creşte cu peste 100 de locuri în cazul unor situaţii deosebite.

„Adăposturile de noapte vor trebui să primească oamenii lipsiţi de locuinţă, întrucât ideea este ca aceştia să nu îngheţe în stradă pe perioada nopţii, când temperaturile vor scădea îngrijorător“, a declarat Atănăsoaei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image