2018-12-12 10:39


Oferta ArCuB: 70.000 de lei, plafon maxim de finanţare a unui proiect cultural

 |  21:01
Oferta ArCuB: 70.000 de lei, plafon maxim de finanţare a unui proiect cultural
P24

ArCuB (Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti) şi-a luat treaba în serios. Inventivă în elaborarea unor programe proprii, altele cu finanţare externă totală sau parţială, instituţia demostrează că se preocupă de dezvoltarea vieţii culturale a Capitalei şi a patrimoniului cultural artistic. De asemenea, ArCuB vrea să interacţioneze cât mai mult cu cetăţenii, pe care îi invită să participe activ la realizarea programelor culturale. De reţinut este că unele proiecte se bazează pe voluntariat, dar altele sunt plătite din fonduri nerambursabile.

Un proiect lansat zilele acestea, care are un sprijin financiar în valoare de 4,5 milioane de lei, este „Eşti Bucureşti”. Obiectivele principale ale acestei sesiuni de finanţare derulate de ArCuB vizeză domenii culturale de referinţă, cum ar fi artele vizuale, artele spectacolului, fără a se limita însă la teatru, muzică, dans, educaţie prin cultură, film (eveniment, festival). Persoanele care vor să se implice în programe culturale trebuie să-şi depună dosarele până pe 29 mai. Solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 70.000 de lei pentru fiecare proiect în parte. Pentru a primi finanţare nerambursabilă pot candida persoane fizice autorizate, asociaţii, fundaţii şi instituţii publice de cultură înfiinţate în condiţiile legii române (altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti) şi societăţi comerciale autorizate care derulează activităţi culturale. În cadrul acestei sesiuni de finanţare, solicitanţii pot depune maximum două oferte culturale.

Informaţii suplimentare privind conţinutul dosarelor de aplicaţie, detalii referitoare la modalitatea de transmitere a acestora, precum şi procedura de selectare şi evaluare a propunerilor de proiecte sunt disponibile pe site-ul www.arcub.ro, la secţiunea Finanţare. Pentru eventuale clarificări, toţi cei interesaţi să beneficieze de finanţare în cadrul programului „Eşti Bucureşti” pot trimite un e-mail pe adresa finantare@arcub.ro.

Albumul de familie

De Ziua Europei, ArCuB a lansat platforma interactivă “Album de familie. București 2021”, care marchează încheierea primei etape a proiectului București – Memoria – Explorarea -Imaginarea – Orașului. Platforma este accesibilă din website-ul proiectului, www.bucuresti2021.ro, lansat cu aceeași ocazie. Aceasta este o adevărată arhivă virtuală, care permite atât explorarea pe criterii cronologice, cât şi după autor, colecţie sau cuvinte-cheie a materialului adunat. Scopul platformei este de a cartografia memoria cognitivă a cetăţenilor oraşului. Aceasta cuprinde toate sectoarele vieții socio-culturale a Bucureștiului în cele mai evocatoare imagini fotografice și secvențe filmate extrase din colecții personale și fonduri documentare. Platforma interactivă “Album de familie. București 2021” oferă o perspectivă atât asupra Bucureștiului real, cât și a Bucureștiului care trăiește în amintirile celor care îl locuiesc. În a doua etapă a proiectului, intitulată “Explorarea Oraşului”, publicul este invitat să descopere, să surprindă  în imagini Bucureştiul aşa cum este el astăzi. Acest proiect se va desfăşura între 15 mai-15 iulie 2015.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-10

TAGURI: arcub, programe, proiecte, cultural, finantare, nerambursabila
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...