2019-05-21 15:56


OFICIAL. Linia tramvaielor 1 și 10 va fi DELIMITATĂ de traficul auto prin GARDURI de oțel

 |  14:48
OFICIAL. Linia tramvaielor 1 și 10 va fi DELIMITATĂ de traficul auto prin GARDURI de oțel

E OFICIAL ACUM. Cei aproape 22 de kilometri ai liniei de tramvaie 1 şi 10 vor fi delimitați de traficul auto prin montarea unui gard de oţel, după modelul liniilor tramvaielor 41 şi 21, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

„Circulaţia tramvaielor pe traseul liniei 1/10 este îngreunată de cea a autovehiculelor care pătrund pe ampriza liniei de tramvai, neputându-se asigura o frecvenţă de circulaţie constantă, conform graficelor stabilite. Aplicarea acestui tip de reglementare a circulaţiei rutiere contribuie la creşterea vitezei de exploatare a tramvaielor şi o frecvenţă mai bună de circulaţie a acestora, ceea ce este în beneficiul cetăţenilor”, se arată în expunerea de motive.

Municipalitatea va monta un gard din oţel pe un traseu de aproximativ 21,6 kilometri, exceptând intersecţiile, zonele de acces şi zona peroanelor. Investiţia este estimată la 6,28 de milioane de lei.

Municipalitatea arată că separarea liniei de tramvai de restul traficului duce la creşterea medie a vitezei, precum şi la creşterea numărului de călători cu aproape 440 de călători/oră/sens pentru linia 1 şi de aproximativ 450 de călători/oră/sens pentru linia 10, iar venitul suplimentar să fie de 417.924 de lei pe lună. „Un alt avantaj va fi acela de diminuare a accidentelor cu terţi participanţi la trafic şi pietoni care nu vor mai avea acces la intersecţia cu calea de rulare a tramvaielor, decât prin locuri prestabilite”, se mai arată în proiect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-28

TAGURI: linia 1, linia 10, tramvai, trafic auto, delimitari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIMUS
28 Mar 2018

In trecut era cu bordurile de se schimbau una doua. Acum este cu gardurile tramvaielor. Sa fie politie suficienta si amenzi drastice si numai dam bani pe garduri. Oare la Viena si Praga sunt toate tramvaiele cu garduri ?!! Mentalitate de lumea a treia unde gardurile sunt totul nu gradul de ordine si civilizatie.
ANONIM
30 Mar 2018

O IDEE FOARTE BUNA ....CUM S-A FACUT PE SOS COLENTINA , ESTE FOARTE BINE !
Random imageUltimele stiri


STARBAG