2019-02-20 19:47


Olimpiada lui Oprescu, pe Marte. COSR: “România nu poate organiza Jocurile Olimpice în 2020”

 |  18:37
Olimpiada lui Oprescu, pe Marte. COSR: “România nu poate organiza Jocurile Olimpice în 2020”

Două stadioane de 80.000 de locuri, săli de sport, bazine olimpice şi unmetrou de suprafaţă care să unească aeroportul de centrul Capitalei sunt doar oparte dintre investiţiile necesare pentru ca România să poată găzdui o ediţie aJocurilor Olimpice. Toate acestea, în condiţiile în care numeroase clădiri dinBucureşti stau să se prăbuşească la primul cutremur de aprope 7 grade Richter.Comitetul Olimpic Român susţine că este imposibil ca ţara noastră să organizezeOlimpiada din 2020. Investiţiile necesare sunt de ordinul miliardelor de euro.Primarul Sorin Oprescu vorbeşte în zadar de Olimpiadă, cât timp nu aresusţinerea Guvernului. Totodată, conducerea COSR consideră construirea unuistadion de fotbal o mare greşeală.

Dorinţa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu,de a organiza Olimpiada 2020 la Bucureşti este privită cu neîncredere de specialiştiiîn domeniu. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) este convins căorganizarea Jocurilor Olimpice în 2020 de către ţara noastră este practicimposibilă. “Vorbim de o investiţie de miliarde de euro. Este deja prea târziu pentru a ne depune candidatura de organizare aOlimpiadei 2020. În 2013 vor fi deja desemnate cele patru ţări finaliste încursa de organizare a Olimpiadei. Am avea la dispoziţie doar un an pentru apune toate problemele la punct. În prezent nu avem nici un stadion olimpic. Afost o mare greşeală că s-a construit un stadion de fotbal în locul unuiaolimpic. Nu ştiu dacă se mai poate construi un stadion de asemenea dimensiuniîn Capitală. Pentru Olimpiadă este nevoie de un stadion de 70-80 de mii delocuri. E nevoie de cel puţin încă un stadion. În plus, mai avem nevoie de sălide sport, de un bazin olimpic. Trebuie să putem găzdui finale de fotbal, debaschet, de volei, de handbal... Trebuie asigurat şi transportul. Este necesarun metrou de suprafaţă de la aeroport spre oraş. Fără aşa ceva nu te ia nimeniîn considerare”, ne-a declarat preşedintele COSR,Octavian Morariu. Acesta susţine că dorinţa Primăriei Capitalei de a organiza oediţie a Jocurilor Olimpice este “frecţie la picior de lemn” fără implicarea Guvernului. “Nu este suficient ca doar primarul Capitalei să-şi dorească organizareaOlimpiadei. Acest lucru nu se poate realiza fără implicarea Guvernului. Nu sepoate discuta atât de simplu. Trebuie realizate studii. Ca preşedinte alComitetului Olimpic, susţin această iniţiativă. Bazele vor putea fi folosite şidupă încheierea competiţiei. Să nu ajungem însă ca Grecia, care priveşte cum sedegradează un complex olimpic extraordinar”, ne-a mai explicat Morariu.

Ordinul Arhitecţilor: Domeniile de investiţii, pe lumină roşie

Conducerea Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) esteconvinsă că toate capitolele la care ar trebui să investească municipalitateabucureşteană, în vederea organizării Olimpiadei, sunt “pe roşu”. “Ideea este una bună. Ar putea fi osoluţie pentru ieşirea din criză. Nu trebuie să fii un specialist ca săconstaţi că, în acest moment, România nu poate găzdui o ediţie a JocurilorOlimpice. Este foarte greu să spui care domeniu ar trebui să fie prioritarpentru investiţii. În acest moment, toate capitolele sunt pe bec roşu. Trebuiegândită o strategie de dezvoltare”, ne-a declarat preşedintele OAR, Şerban Ţigănaş.

Primarulgeneral Sorin Oprescu spune că organizarea Olimpiadei din 2020 la Bucureşti araduce foarte mulţi investitori şi că are susţinerea românilor, el precizând că93% din 3.200 de persoane întrebate telefonic despre această iniţiativă auapreciat-o ca benefică. Sorin Oprescu a declarat că acest sondaj a fost făcutatât în Bucureşti, cât şi la nivel naţional. “85%dintre cetăţenii din Bucureşti sunt absolut de acord cu acest lucru. Sondajul afost făcut telefonic, pe 3.700 de bucureşteni, iar în ţară l-au făcut pe unnumăr de 3.200. 93% dintre români acceptă această idee pe ţară, iar la nivel deBucureşti, 85%”, a spus primarul general, la Realitatea TV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-02

Mai multe imagini:
Olimpiada lui Oprescu, pe Marte. COSR: “România nu poate organiza Jocurile Olimpice în 2020”
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN ORADEANUL
14 Dec 2010

sunteti rai! Olimpiada din 2020 nu se poate organiza dar cea din 3020???!!!E? Lasand gluma la o parte chiar nu stiu ce a fost in capul lui sorin oprescu cand a zis asa ceva! Voia meciuri la Floreasca sau Agronomia? Stadionul, bine ca se face asta de-acum(desi si eu zic ca era preferabil unul cu pista de atletism). Dar unde pui ca ai nevoie de stadioane ca lumea in mai multe orase pentru turneele de fotbal, hochei pe iarba.apoi arene de tenis,piste nautice+constanta pentru yachting. DECI....
TEODOR
14 Dec 2010

Domnii de la CSOR nu stiu sau uita ca initiativa construirii Stadionului National ii apartine lui Videanu?Ca deh,nu avea Dinamo unde sa-si joace meciurile de acasa!Ar trebui macar sa aiba un cuvant de apreciere la adresa lui Oprescu ,care il va termina fara sprijin de la Guvern!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...