2018-12-15 04:17


Olt şi Bacău, primele în topul judeţelor cu cea mai bună distribuire a cardului de sănătate

 |  18:14
Olt şi Bacău, primele în topul judeţelor cu cea mai bună distribuire a cardului de sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat că în cursul zilei de 15 mai, peste 2.000 de carduri au fost preluate de la casele de asigurări de sănătate de către medicii de familie, pentru asiguraţii din listele proprii.

Astfel, până la această dată, în judeţul Sibiu, 90% dintre cardurile returnate de Poşta Română la casele de asigurări de sănătate au fost preluate de medicii de familie. Pe următoarele poziţii se situează judeţele: Cluj, (83%), Bacău (80%), Olt (77%) şi Vaslui, cu 74% din carduri preluate de către medicii de familie de la casele de asigurări de sănătate.

Conform situaţiilor centralizate la CNAS, topul judeţelor, după stadiul de distribuire a cardurilor de sănătate returnate de poştă, atât la ghişeu, cât şi prin intermediul medicilor de familie, este următorul: Olt şi Bacău - 92%,  Sibiu - 91%, Cluj - 84%,  Timiş - 78 %, Tulcea - 71%. În Municipiul Bucureşti există 987 medici de familie în contract cu CASMB. În primele luni ale anului, 172 medici de familie au solicitat cardurile asiguraţilor, în timp ce într-o singură zi, în data de 15 mai 2015, CASMB a primit solicitări de la 251 medici de familie de preluare a cardurilor pentru asiguraţii din listele lor.

CNAS urmăreste ca toate persoanele asigurate care apelează la servicii medicale să intre în posesia cardului. Există însă asiguraţi care lucrează în străinătate sau nu sunt interesaţi de serviciile medicale acordate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate. Pentru aceste categorii de asiguraţi, cardurile de sănătate vor rămâne la casele de asigurări pe toată perioada lor de valabilitate, de unde vor putea fi ridicate.

Procesul de tipărire şi distribuire a cardurilor de sănătate continuă pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani şi/sau dobândesc calitatea de asigurat. CNAS reamineşte că nu este necesar ca aceste persoane să solicite tipărirea cardurilor, acestea sunt generate automat din sistem, iar asiguraţii le vor primi acasă prin serviciile poştale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: olt, bacau, judete, top, distribuire, cardul, de, sanatate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...