2019-02-23 11:01


OMAGIU. O STRADĂ din Cluj-Napoca va purta numele DOINEI CORNEA

 |  15:35
OMAGIU. O STRADĂ din Cluj-Napoca va purta numele DOINEI CORNEA

O stradă din municipiul Cluj-Napoca urmează să poarte numele Doinei Cornea, ca un omagiu şi recunoaştere de către clujeni a luptei acesteia împotriva regimului comunist. Cel puțin asta susține primarul Emil Boc, care a anunţat că va propune imediat acest lucru.

„Trecerea la cele veşnice a Doinei Cornea m-a întristat şi marcat profund. Doina Cornea a fost un reper moral al luptei anticomuniste şi un fenomen unic pe axa rezistenţei anticomuniste din Europa Centrală şi de Est. Istoricii o încadrează, pe bună dreptate, în componenta istorică a opoziţiei la comunism, nu numai a dizidenţei. Apreciez curajul Doinei Cornea, de neînvins de către Securitatea comunistă. Doina Cornea va rămâne un model şi un exemplu de demnitate morală pentru societatea românească. Ca un omagiu şi o recunoaştere de către clujeni a luptei sale împotriva regimului totalitar comunist voi propune ca o stradă din municipiul Cluj-Napoca să poarte numele Doina Cornea”, se arată în comunicatul emis de edilul municipiului Cluj-Napoca.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-04
Citeste si:
Fosta disidentă a regimului comunist, Doina Cornea, a MURIT

TAGURI: doina cornea, strada, nume, cluj napoca, omagiu, emil boc
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


@ DOINA CORNEA
05 Mai 2018

SPER CA ACUM E INTR-O LUME MAI BUNA . DUMNEZEU SA O IERTE .
LEVST.
05 Mai 2018

multi rahatzi cu ochi si picioare, nu au dat nicio ceapa degerata pe ea, dar acum da-i si da-i cu dumnezeu si toata vrajeala de doi bani(cum este si "valoarea" lor...)
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...